Aardappelgratin

Dit is een van de favorietjes hier in huis. Ik maak het alleen niet TE vaak vanwege de enorme hoeveelheid room die erin zit. Ik serveer het met een lekker stukje vlees of kip en dan wat groenten of salade. Oja, gebruik vers geraspte kaas!

Bij dit recept hoef je je overigens geen zorgen te maken dat de aardappels misschien niet goed gaar worden, je kookt ze voor in de room en dat scheelt een stuk. 

Recept komt uit het Blue Band kookboek "Van pieper tot pasta".
Ingredienten:

1 kg aardappels
2 pakjes room (van 200 ml)
Zout en peper
Nootmuskaat
Tijm
Knoflook(poeder)
Geraspte kaas

Bereiding:
Schil de aardappels en snijd ze in schijfjes. Doe ze in een pan met dikke bodem. Giet de room erbij en voeg zout, peper, nootmuskaat, knoflook en 1 tl tijm toe. meng dit goed en breng aan de kook. Laat het ongeveer 10 minuutjes zachtjes koken (niet te hoog zetten, dan brand alles aan!). 
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Schep de aardappelschijfjes uit de pan in een ovenschaal. Laat de slagroom een paar minuten inkoken op hoog vuur zodat hij wat dikker wordt. Giet de room over de aardappels en bestrooi met geraspte kaas. Zet de schaal voor 20 minuten in de oven tot hij goudbruin en gaar is.

Reacties

  1. Wat voor room bedoel je? Kookroom of slagroom?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. salam al u recepten zijn overheerlijk en lukken me altijd hamdoulilillah.
    mashallah .

    ik wilde vragen of ik hierbij groente kan toevoegen zoals broccoli en bloemkool.

    alvast bedankt,

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten