zondag 28 december 2014

Antilliaans rundvlees

Weer een recept wat mijn vader veel maakte (hij kookte bij ons thuis), een heerlijke stoofschotel met rundvlees, paprika en ananas. Serveer hem met rijst en een salade.

Geen idee of het echt Antilliaans is overigens, misschien werd het alleen zo genoemd vanwege de combinatie van vlees met ananas? Hoe dan ook, lekker is het wel!
Ingredienten:
500 gr runderlappen (stoofvlees) in blokjes gesneden
Peper en zout
2 teentjes knoflook
1 blikje ananasstukjes
1 rode paprika
1 groene paprika
1 el bruine suiker
Sap van een halve citroen
2 el tomatenketchup

Bereiding:
Smeer het vlees in met zout en peper en pers de knoflook uit. Bak de vleesstukjes in wat boter of olie en voeg de knoflook toe. Bak het bruin aan alle kanten. Snijd de paprika in repen en laat de ananas uitlekken. Voeg het ananassap en de tomatenketchup toe en laat dit 1 uur stoven op een laag vuurtje (doe er eventueel wat water bij). Voeg dan de paprika en ananas toe en maak het op smaak met de suiker en citroensap. Stoof het nog een half uurtje door en eet het met rijst en salade. 

1 opmerking: