Bananabread (bananenbrood)



Ben jij klaar voor het recept van het lekkerste bananabread dat je ooit hebt geproefd? Het is morgen bananabread-day dus tijd om die weer eens te maken. Ik had hier al een recept voor bananabread (bananencake) staan, maar eigenlijk was ik daar niet helemaal tevreden over. Ik heb vaker bananabread gegeten en gemaakt, maar nooit was dit zoals ik het zou willen. Dan rook je bijvoorbeeld nog de weeïge geur van bananen of was de structuur niet lekker. Maar nu heb ik echt een toprecept!! Met lcihtbruine basterdsuiker, kaneel, walnoten en een roomkaastopping smaakt deze bananabread echt goddelijk!! En het is zo makkelijk te maken, dat is ook nog een meevaller. 

Bananabread wordt trouwens vaak als ontbijt gegeten, dat zou ik zelf niet zo snel doen, maar als je dat wel wilt doen, geniet ervan! Het handigst is trouwens om een vel bakpapier in je cakevorm te doen, dan til je hem er na het bakken zo uit. En laat je cake goed afkoelen voor je er de roomkaas op doet, anders smelt deze. 

Ingrediënten:
175 gr lichtbruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 ei
125 ml zonnebloemolie
2 bananen, fijngeprakt
200 gr bloem
1/2 tl bakpoeder
1/2 tl bakingsoda
1 tl kaneel
Snufje zout
50 gr walnoten, grof gehakt
Topping:
100 gr roomkaas (bijv monchou)
2 el sinaasappelsap
1 el poedersuiker
25 gr walnoten, grof gehakt

Bereiding:
Mix de suiker met de vanillesuiker, de olie en het ei. Voeg de bananen toe en mix erdoor. Doe dan bloem, zout, bakpoeder en bakingsoda erbij en mix tot een glad beslag. Bedek je cakevorm met een vel bakpapier en schep je beslag erin. Strijk glad en bak de cake in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.
Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen en til hem dan met behulp van het bakpapier eruit op een rooster. Laat helemaal afkoelen.

Klop voor de topping de roomkaas los met het sinaasappelsap en poedersuiker en verdeel over de cake. garneer met de walnoten.

Reacties

  1. Hey schat, je geeft aan dat er ook kaneel in zit, maar dat staat niet in de ingrediënten lijst, hoeveel kaneel doe je erbij ongeveer. (Ik ga deze vandaag maken, looks heavenly♡)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb de cake gemaakt en wat is ie lekker 😋. Echt om te smullen. Dankjewel meis.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten