dinsdag 16 december 2014

Chocolade-kokoscakejes

Wij hebben thuis geen schotel, maar zou m wel willen voor de uitzendingen van de Marokkaanse tv-kokkin Choumicha. Als ik in Marokko ben dan kijk ik haar uitzendingen wel vaak. En een keer zag ik daar chocolade-kokoscakejes. Alleen een probleem, ik kan vrijwel geen Arabisch. Wel de ingrediënten en hoeveelheden gaat ook nog wel, maar daar praat ze vaak te snel voor. Dus toen ik deze cakejes zag, dacht ik, ik ga gewoon zelf wat proberen en met resultaat! Het zijn heerlijke zachte cakejes met een kokosverrassing in het midden.

Ingrediënten voor 10 stuks: 
125 gr boter, gesmolten 
175 gr bloem 
Half zakje bakpoeder 
1 el cacao 
175 gr bruine basterdsuiker 
3 eieren 
Vulling: 
3 el gecondenseerde melk (nestle/friesch meisje/friesche vlag) 
Kokos, tot je bolletjes kunt vormen 
Garnering: 
Half reepje pure chocolade 
Half reepje melkchocolade 
Kokos 

Bereiding: 
Mix de suiker met de eieren even door elkaar. Voeg de gesmolten boter en cacao toe en mix erdoor. Zeef de bloem met de bakpoeder en mix dit ook erdoorheen. Schep 1 eetlepel beslag in elke holte van een ingevette muffinvorm. Maak een “deeg”van de gecondenseerde melk en kokos en rol er bolletjes van (10 stuks). Leg een bolletje kokos in de holtes van de muffinvorm. Schep de rest van het beslag in de vormpjes tot ze voor ¾ vol zitten. Bak ze op 175 graden 20 minuten.

Laat ze na het bakken afkoelen. Smelt de chocolade samen au bain marie en laat even een beetje afkoelen (zodat het niet te lopend is). Bestrijk de cakejes aan de bovenkant met de chocolade en bestrooi met kokos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten