vrijdag 19 december 2014

Griekse aardappelsalade


Wie kent de bekende Griekse salade (Choriatiki) niet? Bestaande uit tomaat, komkommer, rode ui, zwarte olijven en feta (en evt. sla). Deze versie met aardappels maakt er een maaltijdsalade van. Lekker met wat gegrilld of gebraden vlees, gehakt of kip.


Ingredienten:
Wat slabladen
500 gr aardappels in partjes  
Klein potje zwarte olijven, uitgelekt
Bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
Halve komkommer, geschild en in plakjes
125 gr feta, in blokjes of verkruimeld
Zout en peper
Oregano
Dressing:
2 el Griekse yoghurt
1 tl verse citroensap

Paar takjes verse peterselie, gehakt 
1 klein sjalotje, fijngesnipperd
Zout en peper
Mespuntje knoflookpoeder
1 el mayonaise

Bereiding:
Kook de aardappelpartjes in water met wat zout gaar en laat afkoelen. Bedek een bord met gewassen slabladen. verdeel hierover de aardappelpartjes, komkommer, tomaatjes, olijven en feta. Meng voor de dressing alles samen en verdeel over de salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten