vrijdag 19 december 2014

Maaltijdsalade

Deze maaltijdsalade is snel gemaakt en vult goed, heerlijk als het warm is en je geen zin hebt om veel in de keuken te staan. Je kunt voor de salade ook gewone aardappels gebruiken i.p.v. krieltjes. Snijd die dan in stukken of parten. 
Ingredienten:
Verse krieltjes of kleine aardappels, gehalveerd
Rode ui in halve ringen
Halve komkommer in halve maantjes
1 bakje cherrytomaatjes
Wat zwarte olijven
Gekookte sperzieboontjes
Sla
Gekookte eieren
Dressing:
1 tl dijonmosterd
1 el olijfolie
Citroensap naar smaak
Zout en peper
Gehakte peterselie en basilicum

Bereiding:
Was de aardappeltjes goed (laat de schil eraan zitten) en kook ze beetgaar. Giet af en meng met de overige ingredienten (behalve de sla en eieren). Maak een dressing en meng erdoor. Serveer op een bedje van sla en garneer met de eieren en gehakte kruiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten