vrijdag 19 december 2014

Pastasalade met tonijn

Vanavond hebben wij weer genoten van een heerlijke maaltijdsalade, met pasta en tonijn. Wij eten zeker 1 keer per week een maaltijdsalade, soms als hoofdschotel, soms als bijgerecht. Het is lekker, gezond en vaak blijft er wat over voor de volgende dag bij de lunch. Met deze salade kun je variƫren in de pastasoort die je gebruikt en de overige ingredienten. Ik neem meestal mini fussili van Grand Italia.


Ingredienten:
1 blikje tonijn, uitgelekt
Pasta naar keuze, ik heb mini fussili gebruikt
Zout en peper
Vers gehakte peterselie
Halve komkommer in blokjes
Klein blikje mais, uitgelekt
2 tomaten, ontveld en zonder pitjes in blokjes
Potje augurken in stukjes
Halve rode paprika in stukjes
Dressing:
1 el mayonaise
2 el volle yoghurt
Zout en peper
1 tl mosterd
1 el azijn



Bereiding:
Pasta gaar koken met wat zout. Meng alle ingredienten erdoor en klop de dressing. Erdoor mengen en even in de koelkast zetten zodat alle smaken mengen. Bestrooien met peterseli en eet smakelijk!

* Je kunt er ook geraspte wortel, zilveruitjes en/of olijven door doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten