vrijdag 19 december 2014

Salade niçoise

Deze welbekende en heerlijke salade is vernoemd naar de Franse stad Nice aan de Cote d'Azur. De ingrediënten kunnen wisselen, maar er zitten altijd een paar basis ingredi:enten in: tonijn, kleine donkere olijven, gekookte eieren en sla. Deze versie heb ik uit de Allerhande (beetje aangepast) en is echt heerlijk. Ik koop de olijven vers bij een Turkse winkel, maar uit pot zijn ze ook prima. Neem wel haricot verts, die zijn lekkerder dan gewone sperziebonen.
Ingrediënten:
1 tonijnmoot uit blik, in stukken
Kalamata olijven, liefst vers, anders uit pot
3 gekookte eieren in partjes
Bakje cherrytomaatjes in blokjes
150 gr haricot verts, gaar gekookt in water met wat zout
Paar gekookte aardappels in blokjes
Halve krop sla, bladen in grove stukken en goed gewassen
Dressing:
1 el olijfolie
2 el yoghurt
1 el mayonaise
1 tl mosterd
1 tl citroensap
Snufje zout en zwarte peper

Bereiding:
Verdeel alle ingrediënten mooi over een bord. Klop de ingrediënten voor de dressing goed en sprenkel over de salade.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten