maandag 22 december 2014

Spaghetti met kipfilet

Ook deze pastasaus is een aanrader. Met kipfilet in plaats van gehakt en champignons. Dit recept heb ik van een (digitale) vriendin, bedankt daarvoor!
Ingredienten:
1 kipfilet 
1 (rode) ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 blik tomatenblokjes
1 klein blikje tomatenpuree
1 kipbouillonblokje
2 suikerklontjes
Olijfolie
Zout en zwarte peper 
Oregano of Italiaanse kruiden
Water

Bereiding:
Bak de kipfilet in stukjes in wat olie. Voeg de ui, knoflook, zout en peper toe. Giet de tomatenblokjes er bij en de inhoud van het blikje tomatenpuree. Schep alles goed door elkaar en giet er een flinke scheut water bij, zodat er een dikke saus ontstaat. Doe er het bouillonblokje, oregano/Italiaanse kruiden en de suikerklontjes bij. Roer alles door elkaar, breng het geheel weer aan de kook, zet het gas dan laag en laat zachtjes koken (ongeveer 30-45 minuten, af en toe roerend). Vind je de saus te dik voeg er dan wat water aan toe. Als het te dun is juist even op hoog vuur zonder deksel laten indikken.
Ondertussen spaghetti koken en met de saus mengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen