zaterdag 20 december 2014

Tagliatelle met gehaktballetjes

Mijn zoontje is gek op pasta, dus ik probeer dat zeker 2 keer in de week te maken, maar niet steeds hetzelfde. Deze variant heb ik vorige week gemaakt en was heerlijk! Makkelijk te maken en zonder pakjes of zakjes!
Ingredienten voor 3 personen:
250 gr gehakt
1 ui, gesnipperd
Half bakje champignons in plakjes
Halve rode paprika in blokjes
1 knoflookteentje
Zout en peper
1 tl Italiaanse kruiden (of een mengsel maken van oregano, basilicum en tijm)
1 blik gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree
100 ml tomatenpassata
Tagliatelle
Eventueel geraspte kaas

Bereiding:
Meng gehakt met zout en peper en maak er kleine balletjes van. Bak die in wat olijfolie goudbruin. Voeg champignons, ui en paprika toe en bak even mee. Knoflook erbij en de kruiden en nog even bakken. Dan de tomatenpuree, blik tomaten en tomatenpassata toevoegen en aan de kook brengen. Met deksel op de pan 45-60 minuten laten pruttelen. Eventueel wat extra water erbij doen en af en toe roeren.
Tagliatelle koken volgens verpakking en mengen met de saus.

2 opmerkingen:

  1. Als je met verse tomaten werkt, hoeveel tomate heb je dan nodig ipv blik tomaten? en heb je dan kruiden nodig zo ja de welke?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 500 gr tomaten zonder schil en dezelfde kruiden als hierboven,dus 1 tl italiaanse kruiden.

      Verwijderen