zaterdag 24 januari 2015

Aardbeien-slagroomtaart

Volgens mij had ik het al eerder ergens geschreven, maar ik bak graag slagroomtaarten. Zelfgemaakt biscuitdeeg is zachter en smakelijker dan die uit de winkels en ook de slagroom is lekkerder wanneer je deze zelf klopt.

Een aantal tips:
  • De eieren moeten echt heel lang worden gemixt, tot het een lichtgele, luchtige creme is.
  • Bak het beslag meteen na het mixen, laat het dus niet eerst even staan. Zorg dat je oven voorverwarmd is, zodat je het er meteen in kunt zetten.
  • Laat de biscuit goed afkoelen voordat je hem aansnijd, om breken te voorkomen.
  • Gebruik een taartsnijder om de biscuit in bodems te verdelen. Je kunt die kopen bij kookwinkels


Ingredienten:
6 eieren
150 gr suiker
90 gr bloem
30 gr maizena
Snufje zout
2 zakjes vanillesuiker
2 zakjes klopfix
2-3 pakjes slagroom van 200 ml
1 bakje aardbeien
3 el aardbeienjam
Geschaafde amandelen

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden. Zeef de bloem met maizena en zout. Klop de eieren met de suiker in een kom voor 10 minuten. Het wordt dan een luchtige, volle en lichtgele massa. JE MOET ECHT 10 MINUTEN MIXEN, ANDERS WORDT HIJ NIET LUCHTIG Hadj .
Schep het bloemmengsel er voorzichtig doorheen (NIET MIXEN!!) maar zorg dat het luchtig blijft. Giet het meteen in een ingevette springvorm en bak hem 1 richel onder het midden voor 40 minuten. Bak ondertussen het amandelschaafsel even in een koekenpan en snijd de aardbeien in stukjes of plakjes. Klop de slagroom stijf met de klopfix en vanillesuiker. 
Als de cake gaar is in de oven zet de oven dan uit en op een kier. Laat hem zo 20 minuten afkoelen en daarna buiten de oven verder afkoelen. Je moet hem die 20 minuten in de oven laten anders zakt hij in door de koude lucht van buitenaf.
Snijd de afgekoelde cake in twee of drie lagen. Besmeer de eerste laag met jam en doe hierop wat slagroom. Doe dan de tweede laag erop (als je nog een laag hebt, dit nog een keer herhalen). Besmeer deze ook met slagroom en ook aan de zijkanten. Bedek de zijkanten met amandelschaafsel en versier de bovenkant met aardbeien en slagroomtoefjes. 

3 opmerkingen: