woensdag 7 januari 2015

Amandel-kokosmaantjes

Dit zijn simpele koekjes, maar superlekker als je van amandelen houdt. De kokos geeft een subtiel smaakje, maar overheerst niet. Maak de maantjes niet te groot, want ze zetten nog uit in de oven!
Ik gebruik een glas van 250 ml

Ingredienten voor 40-50 stuks:
3 eieren
1 glas zonnebloemolie
1 glas suiker
1 vanillesuiker
2 tl bakpoeder
3 glazen bloem
1 glas kokos
Garnering:
2 eiwitten, schuimig geklopt
200 gr amandelen, gepeld en grof gehakt
Witte en pure chocolade voor decoreren

Bereiding:
Mix de eieren met de suiker, vanillesuiker en olie. Meng bloem met bakpoeder en kokos en voeg toe aan het eimengsel (niet alles in een keer, maar beetje bij beetje). Zorg dat je een mooi deeg krijgt en maak hier staafjes van. Rol door eiwit en dan door de amandelen. Vorm tot maantjes, leg op een bakplaat met bakpapier en bak op 175 graden voor 15-20 minuten. Versier dan met gesmolten chocolade.

2 opmerkingen:

  1. Hoi kan je de kokos ook vervangen door amandelpoeder of gwn weglaten. Ben niet zo gek op kokos.

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja kun je weglaten, eventueel een half glas amandelpoeder erbj

      Verwijderen