woensdag 7 januari 2015

Amandel-kokosmaantjes

Dit zijn simpele koekjes, maar superlekker als je van amandelen houdt. De kokos geeft een subtiel smaakje, maar overheerst niet. Maak de maantjes niet te groot, want ze zetten nog uit in de oven!
Ik gebruik een glas van 250 ml

Ingredienten voor 40-50 stuks:
3 eieren
1 glas zonnebloemolie
1 glas suiker
1 vanillesuiker
2 tl bakpoeder
3 glazen bloem
1 glas kokos
Garnering:
2 eiwitten, schuimig geklopt
200 gr amandelen, gepeld en grof gehakt
Witte en pure chocolade voor decoreren

Bereiding:
Mix de eieren met de suiker, vanillesuiker en olie. Meng bloem met bakpoeder en kokos en voeg toe aan het eimengsel (niet alles in een keer, maar beetje bij beetje). Zorg dat je een mooi deeg krijgt en maak hier staafjes van. Rol door eiwit en dan door de amandelen. Vorm tot maantjes, leg op een bakplaat met bakpapier en bak op 175 graden voor 15-20 minuten. Versier dan met gesmolten chocolade.

6 opmerkingen:

  1. Hoi kan je de kokos ook vervangen door amandelpoeder of gwn weglaten. Ben niet zo gek op kokos.

    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja kun je weglaten, eventueel een half glas amandelpoeder erbj

      Verwijderen
  2. Welk glas gebruik je? Theeglas gewoon?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hei Ellouisa bedankt voor het recept heb deze gisteren gemaakt ik ga ze vandaag versieren met chocolade. Ik heb aan het einde van het kneden van het recept wel wat zonnebloemolie gebruikt om het deeg bij elkaar te rollen het deeg was best wel plakkerig tijdens het kneden.Het is gelukkig goed gelukt bedankt xx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi leuk te horen! Ja elke bloem is anders dus de ene soort heeft meer vocht nodig dan de andere. Als het plakt, kun je altijd iets meer bloem erbij doen.

      Verwijderen