American pancakes



Het is vandaag nationale pannenkoekendag! Laat ik nou helemaal niet dol zijn op de gewone Hollandse pannenkoek haha. Ik word er altijd misselijk van op de een of andere manier. Terwijl ik het vroeger als kind heerlijk vond! Net als Sami, die is er dol op. Dina kan het nog niet waarderen haha, dat gaan we zien als ze wat groter is.

Maar waar ik wel dol op ben, zijn American pancakes! Deze pannenkoekjes zijn wat dikker, maar heel luchtig, supersimpel en heel snel gemaakt. Je kunt ze bij het ontbijt eten of tussendoor, wanneer jij wilt.  Je kunt er nog blauwe bessen doorheen doen, geraspte appel of rozijnen, maar naturel zijn ze ook lekker. Met stroop bijvoorbeeld of poedersuiker.

Je kunt hiervoor een gewone koekenpan gebruiken, maar ik gebruik de pancakepan die ik van Darnastore kreeg. Die is ideaal om deze pancakes in te bakken. En wat ook handig is, is een beslagspuitbus. Die kun je bijvoorbeeld hier bij bol.com bestellen. Het beslag giet je erin en dan spuit je makkelijk de holtes van je pan vol. Ik gebruik deze fles bijvoorbeeld ook voor poffertjes.


Ingredienten voor ongeveer 16-24 stuks (afhankelijk van de grootte):
2 eieren
2 el suiker
Snufje zout
150 ml melk
125 gr bloem 
1 el bakpoeder (8 gr)
Zonnebloemolie

Bereiding:
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een blender of een kom. Mix in de blender of met je (staaf)mixer tot een glad beslag. Giet over in een beslagspuit.
Verhit een goede koekenpan met anti-aanbaklaag of een pancakepan. Smeer in met een beetje zonnebloemolie. Spuit wat beslag in de pan tot mooie rondjes. Bak ze een paar minuten op middelhoog vuur tot er bubbeltjes in verschijnen, draai ze dan om en bak nog 1 minuut aan die kant.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten