maandag 26 januari 2015

Brownie-walnotentaart - video


Deze machtige, maar superlekkere taart is een recept van Cuisinetje. Als je van chocolade houdt, zal je deze taart echt heerlijk vinden. Het beste kun je goede kwaliteit chocolade gebruiken en echt een mix van puur en melk, niet alleen een van beiden. Walnoten koop ik meestal bij een notenwinkel of notenkraam, die voorgepelde in zakken in de supermarkt zijn vaak niet zo lekker. Je kunt ook verse walnoten kraken, maar dat is wel wat meer moeite.

Van deze taart heb ik ook een video voor jullie gemaakt!




Bekijk hier de video op mijn youtubekanaal:


Ingrediënten voor een springvorm van 26 cm:
5 eieren
250 gr suiker

180 gr bloem
1.5 tl bakpoeder
250 gr fijngemalen walnoten

250 gr boter
200 gr pure chocolade
100 gr melkchocolade
Ganache:
150 gr pure chocolade
25 gr melkchocolade
150 ml slagroom
Wat halve walnoten ter garnering

Ingrediënten voor een springvorm van 20 cm:
3 eieren
150 gr suiker
110 gr bloem
1 tl bakpoeder
150 gr fijngemalen walnoten
150 gr boter
120 gr pure chocolade
60 gr melkchocolade
Ganache:
90 gr pure chocolade
15 gr melkchocolade
90 ml room


Bereiding:
Smelt in een pannetje de boter met 200 gr van de pure chocolade en 100 gr van de melkchocolade. Laat daarna afkoelen. Mix de eieren met de suiker en zout goed. Mix het afgekoelde chocolademengsel en de bloem erdoor. Tenslotte de fijngemalen walnoten erdoor mengen. Schep in de ingevette springvorm en bak in een voorverwarmde oven van 175 graden voor 40 minuten. Laat de taart na het bakken een uur afkoelen en haal hem dan uit de vorm. 

Smelt voor de ganache de chocolade met de slagroom en giet over de taart. Garneer met halve walnoten en eventueel nog wat gehakte walnoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen