dinsdag 6 januari 2015

Crushed potatoes

Een lekkere variatie op de gewone gekookte aardappel (ik ben altijd op zoek naar variaties om af te wisselen) en simpel om te maken. Je kunt kruiden gebruiken die je lekker vindt, hoeft niet perse rozemarijn te zijn.
Ingredienten:
500 gr nieuwe aardappels (van groentenboer/markt of bijv pommes primeur van AH)
2 el olijfolie
Zout en zwarte peper
2 takjes verse rozemarijn of 1 tl gedroogde rozemarijn

Bereiding:
Was de aardappels, maar laat de schil eraan. Kook ze in water met zout gaar en giet af. Leg ze op een bakplaat of in een braadslede en druk met een vork plat. Meng olie met zout, peper en rozemarijn en sprenkel over de aardappels. Bak ze in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht 180) voor 10-15 minuten tot ze mooi bruin zijn. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen