dinsdag 6 januari 2015

Ghribia met geconfijt fruit

Ghribia zijn typisch Marokkaanse koekjes en je hebt ze in allerlei soorten en maten. Deze zijn met stukjes geconfijt fruit, ook wel bigarreaux genoemd. Ik koop die in Marokko, maar in veel supermarkten heb je ze ook bij de bakproducten staan.
Ingredi├źnten voor ongeveer 40 stuks: 
250 gr bloem 
125 gr boter 
2 eieren 
2 el suiker 
1 el mazhar (oranjebloesemwater)
Half zakje bakpoeder 
Snufje zout 
1 bakje geconfijt fruit 
Poedersuiker 

Bereiding: 
Mix de boter en suiker tot een creme. Mix de eieren er een voor een door en doe ook mazhar en zout erbij. Dan bloem mengen met bakpoeder en beetje bij beetje toevoegen (niet alles in een keer!) tot je een deeg hebt dat niet meer aan je handen plakt. Geconfijt fruit erdoor mengen en bolletjes vormen zo groot als een walnoot. Een beetje platdrukken en op een bakplaat met bakpapier leggen. Bak ze op 180 graden gaar in 10-15 minuten. Daarna door poedersuiker rollen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten