Hartige broodjes


Deze broodjes met gehaktvulling maakte ik jaren geleden voor het eerst naar een recept van een lid van marokko.nl. Ze staan hier regelmatig op tafel, in de ramadan, maar ook als ik mensen voor de lunch krijg of voor onderweg op vakantie. Ze zijn heerlijk zacht en luchtig met een hartige vulling van gehakt, tomaat en kruiden. Dit recept is voor 12 grote of 24 kleine broodjes.


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Ingredienten voor het deeg:

1 1/2 thl gedroogde gist (1 zakje)
30g boter
500g bloem
2 thl bruchetta kruiden (xenos) of Italiaanse kruiden
Zout
1 eetl suiker
320ml lauwe melk (kan meer of minder zijn,je kan ook water nemen ipv melk)
Vulling:
300g gehakt
1 fijngesnipperde ui
Peterselie fijngesneden
Zout, peper, paprikapoeder
(Geraspte kaas)
Een paar eetl pastasaus uit een pak of pot
1 teentje knoflook,fijngeperst
Extra:
(Geraspte kaas)
2 eidooiers, losgeklopt met een paar druppels water

Bereiding:
Bak de ui met het gehakt en de kruiden en laat het goed afkoelen. Kneed een soepel deeg van alle ingredienten voor het deeg en laat het 45-60min rijzen in de oven.
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en rol het uit tot een dunne lap.
Bestrijk de lap met de pastasaus en verdeel het gehaktmengsel erover,bestrooi evt. met de geraspte kaas.Rol de deeglap op tot een rol en snij het in 1cm dikke plakken.Laat het nog 30-45min rijzen.

Bestrijk met eidooier en bestrooi evt. met wat geraspte kaas en bak de broodjes op 200 graden voor ongeveer 15min.


Reacties

  1. Wanneer je de rol in plakjes snijdt en laat rijzen, leg je de plakjes dan langs elkaar of laat je ze nog zo gesneden in een rol?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo, het ziet er lekker uit! ik wil ze ook eens proberen te maken.
    Om ze te laten rijzen in de oven, op hoeveel graden moet die dan staan? En hoelang duurt het ongeveer?
    Alvast bedankt,

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik zet de oven op 100 graden voor een paar minuten en dan zet ik m uit. Deeg erin en de eerste keer 1 uur rijzen, na het rollende snijden nog een half uur. Succes alvast en laat he weten of ze gelukt zijn?

      Verwijderen
  3. Hoi lieverd hoeveel stuks krijg je uit dit recept?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi meid 12 grote of 24 kleine broodjes

      Verwijderen
    2. Ik kreeg er veertig uit, moest effe puzzelen met drie bakplaten vol 😄

      Verwijderen
    3. Huh echt? Had je dan hele kleine broodjes?

      Verwijderen
  4. Zit er paprika doorheen? Dat staat er niet bij namelijk.Kan je het ook met tonijn maken?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb ze volgens mij te dun gesneden zo waren zo plat als een dubbeltje

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi nadat je ze in.plakjes hebt gesneden moet je ze niet een beetje plat drukken? Of zo laten in een rol van 1 cm?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten