vrijdag 2 januari 2015

Key lime pies (Amerikaanse limoentaartjes)

Deze limoentaartjes zijn vernoemd naar de key limes (kleine limoentjes) uit Florida. In die staat is deze taart zelfs uitgeroepen tot het nationale dessert van Florida, zo populair is de taart. De bodem wordt gemaakt van gemalen koekjes met boter, dan volgt een gebakken laag van gecondenseerde melk met eidooiers en limoen en dan een toplaag. Daarin heb je twee verschillende versies, bij de een wordt de taart afgemaakt met eiwitschuim dat wordt gebakken in de oven en bij de andere versie wordt slagroom ofclotted cream gebruikt als garnering. Ik heb slagroom gebruikt, omdat dat langer lekker blijft dan eiwitschuim en omdat clotted cream hier niet te koop is. Ook heb ik er kleine taartjes van gemaakt, omdat ik dat er leuker uit vind zien.
Ingredienten:
300 gr volkorenkoekjes
150 gr gesmolten boter
1 blikje gecondenseerde melk (Friesch meisje, Friese Vlag)
3 eigelen
Geraspte schil en sap van 4 limoenen
250 ml slagroom
2 zakjes klopfix (slagroomversteviger)
3 el poedersuiker
Extra limoenrasp om te garneren

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Maal de koekjes fijn en meng met de boter. Druk in de vormpjes en bak 10 minuten in de oven. Klop de eigelen 1 minuut. Doe dan de nestle erbij en mix zo’n 3 minuten. Voeg de limoenrasp en sap toe en mix erdoor. Doe dit in de taartjes en bak nog 15 minuten in de oven. Laat dan minimaal 3 uur of een nacht afkoelen. Mix de slagroom met de klopfix en poedersuiker stijf en garneer hier de taartjes mee, bestrooi met limoenrasp.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen