Kiploempia's


Geen ramadan zonder loempia's! Ook al is er niks Marokkaans aan, in vrijwel elk Marokkaans gezin zul je ze met ramadan op tafel zien staan. Ik maak ze met kip, maar die kun je ook vervangen door garnalen, gehakt of het gewoon vegetarisch houden. Bak ze vlak voor het eten zodat ze lekker knapperig blijven en serveer met chilisaus. 

Met de video op mijn youtubekanaal maak jij ze ook makkelijk zelf!


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Bekijk hier de video:

Kiploempia’s
Ingrediënten voor 40 stuks:
250 gr kipfilet in blokjes
½ tl zout
½ tl zwarte peper
½ tl gember
½ tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
2 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
1 prei, in ringen
75 gr wortelreepjes
125 gr taugé
1 el gehakte verse peterselie
1 pak loempiavellen (40 stuks)
1/2 pakje mihoen, 125 gr
1 el bloem
2 el water
1 liter zonnebloemolie om te frituren

Bereiding:
Bak de kipblokjes met de kruiden in twee eetlepels zonnebloemolie gaar.
Voeg de ui, prei, wortel en taugé toe en bak 2 minuten mee.
Voeg peterselie toe en laat even bakken.
Bereid de mihoen volgens de verpakking, laat uitlekken en knip met een schaar in stukjes.
Meng de mihoen door het kipmengsel en laat dit afkoelen.
Roer de bloem met water tot een papje.

Neem een loempiavel en leg dat met een punt naar je toe op je werkplek.

Schep 1 eetlepel vulling onderaan op je loempiavel. Vouw de onderste punt over de vulling heen. Vouw dan de zijkanten om de beurt over de vulling heen.
Rol vanaf de onderkant de loempia strak op tot je aan het uiteinde een puntje overhoudt.
Smeer deze punt in met het bloempapje en rol de loempia verder op.
Zorg dat de punt goed vastgeplakt zit aan het rolletje.
Verhit de olie in een pan tot 180 graden.
Frituur steeds 5 loempia’s tegelijk in ongeveer 5 minuten goudbruin. 

* Je kunt deze loempia’s invriezen in diepvrieszakjes of dozen. Laat ze niet ontdooien voor je ze frituurt, anders zullen ze openbarsten.

Reacties

  1. ooow lekker!!! die ga ik dus woensdagmiddag bakken met de kids <3 thanxs again voor alweer zo een heerlijk recept

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Taugé of sojascheuten is de ontkiemde mungboon. Taugé is rijk aan vit. B, vit. C en ijzer. Taugé wordt veel gebruikt in loempia's en als je bamigroenten koopt, zitten ze er ook in. Als je googled, dan zie je hoe de taugé eruitziet

      Verwijderen
  2. moeten de loupia velletjes eerst ontdooien vooraleer je ze vult?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kan ik de loempia in de vriezer stoppen? Zo ja? Wat kan ik doen zodat ze niet aan elkaar plakken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat kan, leg ze eerst op een dienblad in de vriezer (los van elkaar). Vries in en als ze bevroren zijn doe je ze in zakjes

      Verwijderen
    2. Ja dat kan, leg ze eerst op een dienblad in de vriezer (los van elkaar). Vries in en als ze bevroren zijn doe je ze in zakjes

      Verwijderen
  4. Welke olie gebruikt u en hoelang gaan de loempia's in de olie?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruik zonnebloem en bak ze een paar minuten

      Verwijderen
    2. Ik bak ze in de airfryer gaat perfect.

      Verwijderen
    3. Moet er een heel pak mihoen in. Het staat trouwens niet in de ingrediënten lijst?

      Verwijderen
    4. In het recept staat 125 gr miljoen.

      Verwijderen
    5. Ja klopt, ik heb t aangepast. 250 vind ik toch teveel mihoen

      Verwijderen
  5. Hoi, kun je ze ongebakken invriezen?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Kan je zo een pak Chinese groenten erin doen van 450 gram

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi
    Een vraag moet je de loempia's in de frituurpan bakken? Ik heb geen frituurpan. Groetjes Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Neehoor een pan met olie kan ook, ik heb ook geen frituurpan.

      Verwijderen
  8. Hallo, zouden de loempia’s ook in de oven kunnen gebakken worden?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten