Marokkaanse aardappelkoekjes - maakouda


Deze heerlijke Marokkaanse aardappelkoekjes zijn simpel te maken en weer een leuke variatie met aardappels. Om te voorkomen dat ze uit elkaar spatten in de olie moet je wel voor twee dingen zorgen: meng altijd een ei door de aardappels en zorg dat de olie heet genoeg is voor je ze gaat bakken.

Ik maak ze simpel met aardappel, ui en kruiden, maar je kunt er ook nog paprika aan toevoegen als je wilt. Ik serveer ze met sperzieboontjes op z'n Marokkaans (roerbakken met knoflook, peper, komijn en peterselie) en kip of vlees.
Ingredienten:
500 gr aardappels, geschild en in stukken
1 ei
Zout en peper
1 ui, geraspt of heel fijn gesnipperd
1 teentje knoflook, uitgeperst
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl komijn
Paar takjes verse peterselie en koriander, fijngehakt
Bloem

Bereiding:
Kook de aardappelstukken in water met zout gaar, giet goed af en stamp fijn (geen boter of melk toevoegen!!). Meng het ei erdoor. Je krijgt zo een stevige puree, maak hem vooral niet te fijn en voeg geen vocht toe. Fruit de ui met de knoflook en kruiden en voeg toe aan het aardappelmengsel. Meng goed door elkaar en laat afkoelen.

Maak er dan koekjes van, haal door de bloem en bak in een laag olie aan beide kanten goudbruin.

Reacties

  1. Hoi, voor hoeveel personen is dit?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan je deze invriezen en hoelang blijven zedan goe din de diepvries? :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Pffff Komijn wordt in Marokko alleen voor visgerechten en sommige salades gebruikt. Word echt moe van al die Marokkanen die niet kunnen koken en overal maar komijn door heen gooien.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha dat verschilt per regio, familie en gezin. Wij gebruiken het in mfouar, marmita (beetje), kefta in tomatensaus, loubiac etc. Juist niet bij vis.
      En ben geen marokkaanse trouwens :-)

      Verwijderen
    2. Lijkt mij eerder dat jij of je familie niet kan koken. Jou opmerking is het zelfde dan je zou zeggen dat men in Nederland enkel peper en zout gebruikt en soms nootmuskaat. Dat zijn toch vooral de oude mensen die totaal niet kunnen koken en geen idee hebben hoe ze andere kruiden moeten gebruiken. Ik ben zelf met een Marokkaanse getrouwd uit Fez, daar koken ze echt wel met komijn hoor. Vooral bij tajine met lamsvlees, loubia, chousson,...

      Verwijderen
    3. Wouw madame anoniem doe eens even niet zo neerbuigend en stoer. Wat een lompe opmerking. Ellouisa dankjewel voor het recept.

      Verwijderen
  4. Vind jou commentaar echt niet gepast hechouma hoe jij praat !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee ik vind dat ook geef dan geen comentaar , je komt kijken voor een recept

      Verwijderen
  5. Heerlijk hoor! Tot op heden maakte ik ze zonder ui, maar goed, even niet ter zake. Ik voel je liefde voor eten, dat is belangrijk. Zelf haal ik de aardappelkoekjes eerst door een losgeklopt ei en dan door de bloem. Zijn natuurlijk de kleine verschillen van de ene kok tegen de andere. Ben blij je site ontdekt te hebben!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja je kunt alle kanten op! En wat een leuke reactie verder! Dankjewel!

      Verwijderen
  6. ga ik zeker een keer proberen, ben zo hollands als maar kan, maar hou echt niet van een prakje piepers, soms heb je ze wel eens nodig, maar blijf dan weer zitten met een hoop piepers waarvan ik denk, wat moet ik ermee en belanden dan weer in de kliko.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Kan je het ei weglaten of is er een alternatief voor het ei?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten