vrijdag 2 januari 2015

Marokkaanse rijst met kip en groenten

Dit gerecht heb ik zelf bedacht toen ik redelijk Marokkaans kon koken. Het wordt vast ook wel door anderen gemaakt, op deze of andere wijze, maar dit is mijn manier. Je kunt variƫren met de groenten en met de kipstukken. Ik neem meestal 1 hele kip, die ik in stukken verdeel. Maar je kunt ook andere kipdelen nemen, net wat je lekker vindt.
Ingredienten:
1 kip in stukken 
1 grote ui 
1 grote vleestomaat (zonder vel en pitjes) 
1 wortel 
Halve rode paprika 
Paar champignons 
Handje diepvriesdoperwten 
Paar takjes verse koriander en peterselie 
1 tl Gember 
1 tl Kurkuma 
Snufje komijn 
Snufje saffraanpoeder
Zout 
1 tl zwarte peper 
1 knoflook 
1 kippenbouillonblokje 

Bereiding: 
Bak de kipstukken in een beetje olie aan beide kanten. Voeg de gesnipperde ui, de tomaat, wortel en paprika in stukjes toe. Kruiden erbij (van alles 1 tl, behalve de komijn en saffraan) en ook de knoflook, peterselie en koriander. Dan 500 ml water en het kippenbouillonblokje. Breng aan de kook en laat op laag vuur de kip gaar worden. Haal de kip uit de pan en leg op een bakplaat, smeer in met wat boter en bak lekker goudbruin in de oven. Bij de saus doe je nog fijngesneden champignons en doperwten en laat even meekoken, dan de rijst erbij en dit gaar laten worden. Eventueel water toevoegen als er te weinig water is voor de rijst.

9 opmerkingen:

  1. Welke rijst en hoeveel rijst moet er in..Voor hoeveel personen is dit recept ongeveer?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben ook benieuwd hoeveel rijst er nodig is voor dit recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Volgens mij is 500 gram voldoende

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ga deze met kippootjes proberen, als ik 500 gram doe moet ik dan dit recept verdubbelen? ?

    BeantwoordenVerwijderen