vrijdag 2 januari 2015

Roerbakschotel met gehakt en krieltjes

Dit is echt een gerecht voor degenen die van snel en makkelijk houden, na je werk of drukke dag heb je dit zo gemaakt. En, je heb alleen een wok nodig, dus weinig afwas!
Je kunt variƫren met de groenten en ook zelf (bijna gaar) gekookte aardappeltjes gebruiken (in stukjes).

Salade erbij en eet smakelijk!
Ingredienten:

250 gr gehakt
1 pak krieltjes (voorgekookt)
Zout en peper
Cajunkruiden
Knoflook(poeder)
1 el tomatenketchup
Groenten naar keuze (ik heb prei, rode en gele paprika gebruikt)

Bereiding:
Bak het gehakt rul en bruin en kruid het met cajunkruiden. Haal het uit de wok en bak de aardappeltjes erin gaar (ik snijd ze altijd in vieren, dan zijn ze eerder gaar). Voeg een beetje zout en peper toe, knoflookpoeder, nog wat cajunkruiden en doe dan de in stukjes gesneden groenten erbij. Bak die even mee tot ze gaar zijn. Het gehakt er weer bij doen en goed omscheppen. Tenslotte de tomatenketchup er nog bij doen en dan is het klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten