zaterdag 24 januari 2015

Sinaasappelbroodjes met witte chocolade


Heerlijk zachte en luchtige broodjes met sinaasappelsmaak en witte chocolade. Het basissrecept heb ik uit de mappen van Dr. Oetker, Bakken met Plezier. Makkelijk te maken!





Ingredienten voor 16 stuks:
450 gram bloem
1,5 zakje instant gist (10 gram)
1 ei
75 gram suiker
100 gram kwark
1 sinaasappel
100-150 ml lauwe melk
Snufje zout
50 gram witte chocolade
Decoratie:
100 gram poedersuiker

Bereiding:
Doe de bloem in een kom en voeg suiker toe. Klop het ei los met de kwark en voeg toe aan de bloem. Rasp de sinaasappelschil en voeg toe. Pers de sinaasappel uit en voeg 50 ml van dit sap toe aan de bloem. Doe dan de lauwe melk er beetje bij beetje bij en kneed steeds even. Als je een samenhangend deeg hebt zout erbij doen. Dit goed kneden (15-20 minuten, ik gebruik een machine). Kneed dan de geraspte witte chocolade erdoor. Laat dit afgedekt 1 uur rijzen.

Na het rijzen in 16 bolletjes verdelen en deze vormen tot puntjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en laat afgedekt nog een half uur rijzen. Bestrijk dan met losgeklopte eidooier en bak ze in een voorverwarmde oven van 220 graden in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.

Na het bakken goed af laten koelen onder een theedoek. Ondertussen de poedersuiker in een kommetje doen. Steeds wat druppels van de overgebleven sinaasappelsap erdoor roeren tot je een mooi glazuur hebt. De broodjes hiermee versieren (ik doe het in een plastic zakje en knip een piepklein puntje eraf, zodat je het glazuur hierdoor kunt spuiten).

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen