zaterdag 17 januari 2015

Sutlaç (Turks rijstdessert)

Dit rijstdessert wilde ik eigenlijk al jaren maken, maar op de een of andere manier steeds maar niet gedaan. Nu in het kader van de Turkse  maand heb ik het eindelijk gemaakt1 En het is heel makkelijk en heerlijk! Ik heb dessertrijst gebruikt van Lassie, maar je kunt ook rijst uit Turkse winkels gebruiken, Tosya heb ik als tip gekregen. 
Ingredienten voor 6 schaaltjes:
150 gr dessertrijst 
700 ml water gaat koken
1 liter melk 
150 gr suiker 
Kaneel en eventueel gehakte nootjes

Bereiding:
Kook de rijst in het water gaar op laag vuur. Roer wel af en toe, want het kan aankoeken op de bodem. Doe dan de melk en suiker erbij en roer goed. Op zacht vuur nog kwartiertje pruttelen en dan in glaasjes of kommetjes doen. bestrooien met kaneel en/of nootjes en in koelkast af laten koelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen