donderdag 30 maart 2017

Tortilla - aardappelomelet


Deze Spaanse omelet, gevuld met aardappels is ook een gerecht dat veel in Marokkaanse keukens wordt gemaakt. Ik maak hem heel simpel met alleen aardappels en ei (zoals de originele Spaanse versie is), maar je kunt variƫren met de vulling. Met spinazie is bijvoorbeeld ook erg lekker. Of je doet er wat stukjes kipfilet of gehakt door. En het is ideaal om restjes groenten in te verwerken. Ik gebruik trouwens ook wel eens kant en klare aardappelschijfjes of voorgesneden friet uit de winkel, is helemaal snel! Mijn zoontje is hier dol op en omdat het ook zo makkelijk te maken is, maak ik het regelmatig na een werkdag.

Het omdraaien van de tortilla vormt voor sommigen een probleem (heb daar al vaak vragen over gehad). Ik laat eerst de onderkant goudbruin bakken, tot de bovenkant gestold is. Dan leg ik een groot (Marokkaans) bord op de pan. Met twee pannenlappen of ovenhandschoenen het bord en de pan goed vasthouden en omdraaien. Dan de tortilla vanaf het bord weer de pan in laten glijden. 



Ingredienten:
4 eieren
6 aardappels in blokjes of schijfjes
Olijfolie
Zonnebloemolie
Zout en peper

Bereiding:
Frituur de aardappelblokjes of schijfjes gaar in zonnebloemolie en laat uitlekken. Bestrooi met zout. Klop de eieren los met een beetje zout en meng met de aardappelblokjes of schijfjes.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en giet hierin het eimengsel. Laat op zacht vuur goudbruin worden aan de onderzijde, draai dan om (zie hierboven) en bak de andere kant in een paar minuten ook goudbruin. Snijd in punten voor het serveren. 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen