dinsdag 6 januari 2015

Zoetzure saus (zelfgemaakt)

Wie kent m niet, de Chinese zoetzure saus. Ik maakte het altijd uit een pakje, of nog sneller: opwarmen uit een pot. Maar omdat ik het liefst zonder pakjes, zakjes en potjes wil koken, ben ik ook sauzen zelf gaan maken. Dat is zo veel makkelijker en sneller dan je denkt en je weet precies wat erin zit! Dit recept gaat wel een beetje op gevoel, je moet steeds even proeven of de smaak goed is en desnoods wat van het een of ander toevoegen om de smaak te verbeteren. Ik serveer het (uiteraard) met rijst, groenten en kip. Deze keer kippepootjes, maar je kunt ook kipfilet met de groenten meebakken.
Ingredi├źnten voor 2 personen:
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 cm verse gember, fijngesneden of 1 el gembersiroop
1 el olie
2 el ketjap manis
2 el tomatenketchup
1 el suiker (kan iets meer of minder zijn)
1 klein blikje ananasstukjes
1 el maizena
Zout naar smaak

Bereiding:
Fruit de knoflook en gember (als je siroop gebruikt, alleen de knoflook) in de olie voor een paar minuten. Meng de maizena met de ananassiroop uit het blikje. Voeg dit samen met de ketchup, ketjap, ketchup en suiker toe aan de knoflook en meng goed. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen. Voeg dan de stukjes ananas toe en warm die even mee.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen