Chocolade-caramelkoekjes



Oh wat zijn deze koekjes lekker!! De combinatie van chocolade en caramel, mmmm. Ik heb het recept van een Amerikaanse blog: "That skinny chick can bake". Vond dat echt een leuke naam voor een blog, en ik krijg zelf ook vaak de vraag hoe ik zo dun blijf met al dat bakken, geen idee mensen, ben altijd al zo geweest! Het originele recept is met pecannoten en je kunt ipv caramel en chocoladelijntjes ook een pecannootje bovenop de caramel doen, maar ik was zo handig om de pecannoten te vergeten toen ik boodschappen had gedaan. Dus ik heb amandelen gebruikt om in te rollen, dat is ook lekker! Maar je kunt ook andere nootjes gebruiken, net wat je voorkeur heeft.

Van deze koekjes heb ik een video gemaakt!


Bekijk hier de video op mijn youtubekanaal:

Ingrediënten:
150 gr suiker
115 gr roomboter
30 gr cacao (geen nesquick!)
150 gr bloem
1 eigeel 
2el melk 
Voor de caramel:
1 zak lonka fudge
2 el melk
Extra:
1 eiwit
75 gr gehakte nootjes naar keuze
Paar blokjes pure chocolade

Bereiding:
Mix suiker met boter, melk en eigeel. Voeg dan bloem en cacao toe en meng tot een samenhangend deeg (niet kneden). Als t teveel plakt wat extra bloem toevoegen. In twee delen verdelen en beide delen tot een dikke rol rollen, ongeveer zo dik als n winterwortel. In plastic folie kwartiertje in de koelkast. Dan eruit halen, bestrijken met eiwit en door gehakte nootjes rollen (kan met welke noot je wilt). Terug in plastic en half uur in koelkast. Daarna plastic eraf en in plakjes snijden. 20 min bakken op 175 gr (hetelucht 160). Meteen als ze nog zacht zijn kuiltje in maken. Smelt de lonka fudge au bain marie en roer er dan 2 el melk door. Schep met een theelepeltje in ieder kuiltje wat caramel. Verwarm desnoods nog n keer als t weer harder is geworden. Doe de overgebleven caramel in een boterhamzakje en knip er een klein gaatje in bij de punt. Maak lijntjes op de koekjes. Doe hetzelfde met de chocolade die je gesmolten hebt. Laat ze volledig afkoelen anders breken ze.

Reacties

  1. Haii,
    Ik wil deze koekjes in sha Allah voor 3ied maken, maar had 2 vraagjes. Moet de cake afkoelen voordat de karamel opgaat? En kan je dit een paar dagen van te voren maken of eventueel invriezen?
    Bedankt voor het delen van je recept.
    Groet,

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten