Sinaasappelcake



Dit is onze favoriete cake! Lekker friszoete smaak van sinaasappel en heel zacht en luchtig. Bovendien is ie heel makkelijk te maken en snel klaar! Gebruik voor deze cake absoluut verse sinaasappels en geen sap uit een pak. 


Bekijk een video van de cake op mijn youtubekanaal:



Ik gebruik voor deze cake een theeglas met oortje met inhoud van 250 ml. Let op, er zijn verschillende maten van deze glazen, dus meet even of jouw glas echt 250 ml inhoud heeft.


Ingredienten:
4 eieren
1 glas suiker
1 zakje vanillesuiker
1 glas zonnebloemolie
2 glazen bloem
1 zakje bakpoeder
2 sinaasappels
Garnering:
Paar eetlepels honing of jam
Amandelschaafsel, kokos, spikkels, gehakte nootjes

Bereiding:
Mix eieren met suiker en vanillesuiker. Mix olie erdoor en dan bloem met bakpoeder. Rasp dan de schil van de twee sinaasappels boven het beslag en pers de sinaasappels uit. Mix deze rasp en sap door het beslag. Schep in een ingevette rechthoekige vorm of een ronde vorm van 30 cm. Schud het bakblik even en sla een paar keer op je aanrecht om de luchtbellen eruit te krijgen. Bak dan in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor 30-40 minuten.

Na het bakken af laten koelen en uit de vorm halen. Bestrijken met verwarmde jam of honing en bestrooien met garnering naar keuze. Dan in vierkantjes of ruitjes snijden.



Reacties

  1. Hi Ellouisa,
    Wat voor formaat eieren heb je gebruikt? S,M of L?
    Groet,
    Souad

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi ellouisa Ik heb een vraagje wat betreft de bakpoeder. Ik heb namelijk bakpoeder in een groot flesje en zal het dus met een eetlepel moeten toedienen. 1 pakje bakpoeder is dat hetzelfde als 1,5 eetlepel bakpoeder?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi meid, un een zakje zit 16 gr en dat is ongeveer wel 1.5 el denk ik ja

      Verwijderen
  4. Hoi wat voor glas gebruik je kan het ook gewoon met zo'n lange water glas

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruik een glas met 250 ml inhoud. Als dat waterglas 250 ml inhoud heeft kun je die dus gebruiken.

      Verwijderen
    2. Kun je de hoeveelheid bloem, suiker en olie in grammen en milliliters benoemen? Dat zou ik heel erg fijn vinden en ook preciezer.

      Verwijderen
  5. Welk soort bloem gebruik jij? Mijn cake zakt meestal in.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oooooooooh dit is echt de lekkerste cake die ik ooit gemaakt heb! Die structuur is echt fantastisch! En hij blijft zo lekker lang vers!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo leuk om te lezen!! Bij ons is hij ook favoriet!

      Verwijderen
    2. Zo leuk om te lezen!! Bij ons is hij ook favoriet!

      Verwijderen
  7. Kan je ook mandarijnen gebruiken? Ik heb namelijk een hele kist mandarijnen en weet niet wat ik er mee moet. Zo ja hoeveel mandarijnen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Jahoor dat kan prima, denk zo'n 6 stuks

      Verwijderen
    2. Jahoor dat kan prima, denk zo'n 6 stuks

      Verwijderen
    3. De cake is echt super lekker! Bedankt voor de snelle reactie en natuurlijk het recept:)

      Verwijderen
  8. Deze cake is echt super lekker. Ga hem vandaag weer maken voor een buurtborrel waar iedereen iets te eten meebrengt. Ik maak ook gevulde broodjes maar deze cake mag gewoon niet ontbreken. Zo smakelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. De cake zit nu in de oven!!! Het ruikt al heerlijk��

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Salam oe alaykom,

    Graag zou ik deze heerlijke cake vandaag willen maken in shaa allah.
    Alleen gebruik ik een keukenweegschaal dus hoeveel bloem moet ik gebruiken? Heb hellaas niet zo glas in huis.

    P.S : i love your work ��! Je hebt gouden handjes maa shaa allah je recepten zijn zo duidelijk

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Salaam, je kunt ook een ander glas gebruiken van 250 ml inhoud. Maar voor bloem is 1 glas 150 gram

      Dankjewel!!

      Verwijderen
    2. Dus in totaal 300gr bloem?

      Verwijderen
  11. Kan je olie ook vervange door boter? Zo ja, hoeveel boter zou ik moeten gebruiken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat kan maar is minder lekker. Je hebt dan 200 gr boter nodig

      Verwijderen
  12. Een geslaagde cake, die ik zovaak heb gemaakt. En elke keer krijg ik complimenten. Jouw recepten lukken altijd. Thanks....

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat leuk! Hier is hij ook altijd een succes :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoi ellouisa,
    Ik heb zojuist de cake gemaakt en deze op 175 graden voor 35 min gebakken. Daarna heb ik pas de oven open gemaakt om te kijken of de cake goed was. Nu plakt de cake niet en heb ik deze eruit gehaald. Helaas is deze nu tijdens het afkoelen ingezakt. Wat heb ik verkeerd gedaan? Groetjes, Ikram

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hi Eleonora,

    Heb je cake vandaag gemaakt, hij is superdesuperlekker. Met stip gestegen in mijn top 3. Thnx.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Sorry curieus ik had echt Ellouisa geschreven.🤔

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een lekkere cake!!!
    Al verschillende keren gemaakt, maar echt top!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hoi Ellouisa, Bedankt voor weer een heerlijke recept. Het cake is super lekker en luchtig en zacht.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Ziet er heerlijk uit en lijkt me zalig. Vraag me alleen af, wat de frosting onder de amandeltjes is op de onderste foto.....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Witte chocoladeganache,deze staat op haar Instagram

      Verwijderen
  20. Super lekkere cake, dank je voor het recept😊

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Hi Ellalouise, Mag ik je vragen ofhet glas voor de bloem ook 250 ml. is? In het recept staat dat niet maar als antwoord op 1 van de reacties staat een glas van 150 ml. dus 300 gram bloem in totaal?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruik voor alles een glas van 250ml. Maar als je daar bloem in doet weegt dat 150 gram 😄 dus totaal idd 30p gr

      Verwijderen
    2. Ah! Wat goed om te weten. Dank je wel👍

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten