dinsdag 3 februari 2015

Vanilletaartjes


Deze taartjes heb ik jaren geleden voor t eerst gemaakt, had toen aluminium vormpjes opgestuurd gekregen van een dame via marokko.nl, heel lief! Ik gebruik nu gewoon een muffinbakplaat, dat gaat prima. Ze zijn gevuld met een mengsel van boter, suiker en vanille, dat een beetje in het deeg trekt. Heel lekker, maar je kunt ook een andere vulling nemen als je dat wilt. Chocolade(pasta) of banketbakkersroom bijvoorbeeld.

Zie in de video hoe je deze leuke vormpjes krijgt.




Bekijk hier de video op mijn youtubekanaal:




Ingredi├źnten:
500 gr bloem
60 gr roomboter 
Half zakje gist (4gr)
60 gr suiker 
Ongeveer 250 nl lauwwarme melk
Vulling:
75 gr zachte roomboter
5el poedersuiker 
Merg van 1 vanillestokje of 1 tl vanillearoma
Verder:
1 eigeel

Bereiding:
Meng de ingredienten voor het deeg tot een samenhangend deeg en kneed 10-15 minuten. Laat dan 45 minuten rijzen en rol het deeg uit. Snijd er vierkantjes van 10x10 cm van en leg in een muffinvorm. Meng de ingredienten voor de vulling en schep op elk deeglapje een theelepel vulling. Vouw de punten naar elkaar toe en druk goed aan:


Laat een half uur rijzen en bestrijk dan met eigeel. Bak ze 12 minuten op 220 graden (hetelucht 200).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten