Brioches - zachte zoete broodjes



Deze heerlijke zachte broodjes zijn echt een genot om te eten. Ze zijn zo licht en luchtig, dat het bijna cakejes zijn. Het deeg is wat bewerkelijk en plakkerig, maar dat hoort zo, doe je er te veel bloem mij, dan worden ze hard!
De broodjes worden origineel als een groot brood of kleine broodjes in een speciale vorm gebakken. Ik maak echter vlechtjes, omdat ik dat er mooier uit vind zien. 


Ingredienten:

50 ml melk
1,5 tl gedroogde gist
300 gr bloem
3 eieren
Snufje zout
50 gr suiker
100 gr zachte boter


Bereiding:
Meng de bloem met de gistkorrels en suiker. Klop de eieren los en bewaar 2 el voor het bestrijken. Meng ze met de melk (op kamertemperatuur). Meng alle ingredienten en kneed het 10-15 minuten tot een luchtig deeg dat een beetje plakkerig is. Laat het 40 minuten rijzen. Verdeel het in 10 bolletjes en verdeel die weer in drie bolletjes. Rol die uit tot staafjes en vorm er een vlechtje van. Leg ze op een bakplaat en laat nog een uur rijzen. Bestrijk ze daarna met ei. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak ze in 10-15 minuten gaar en goudbruin. 


Reacties

  1. Hoeveel slagen heb je het gevlochten ik heb ze gemaakt en ze waren heerlijk alleen wat lang bij jou lekker bol. Volgens mij heb ik ze te lang gevochten. Hoor graag van je xx je Fan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoeveel slagen heb je het gevlochten ik heb ze gemaakt en ze waren heerlijk alleen wat lang bij jou lekker bol. Volgens mij heb ik ze te lang gevochten. Hoor graag van je xx je Fan

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ok dan gaatik het weer proberen ik denk ook 3 xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Veeel te weinig gist in t recept moet veel meer !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Neehoor, 1.5 tl is ongeveer gelijk aan zakje. En 1 zakje gebruik je normaal voor 500 gr. Waren ze niet gelukt?

      Verwijderen
  5. Salaam ellouisa. Ben je zeker dat 1.5 theelepel gelijk is aan 500 gr. Want dat is superveel

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ik heb alleen verse gist.. hoeveel moet ik daarvan gebruiken?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik heb alleen verse gist.. hoeveel moet ik daarvan gebruiken?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Als ik het recept wil verdubbelen, komt het heel raar.. Ik wil 1 kilo meel gebruiken.. kom ik uit op 12 eiren etc

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 1 ei per 100 gram is dus 10 voor een kilo meel 😉

      Verwijderen
  9. Ik ben ze nu aan het make. ik maak er bolletjes van en doe er Feta kaas in

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ze zien er precies zo uit als op jouw foto. Kan niet wachten tot ze afgekoeld zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten