Kipgoulash


Hoewel bakken mijn passie is, vind ik koken ook leuk en hou van afwisseling. Ben niet zo van de masterchef-foefjes, technieken en manier van presenteren (hoewel ik wel graag naar de serie kijk), meer van de jamie oliver-stijl. Niet te veel poespas, gewoon lekker eten en dan wel een beetje leuk geserveerd. Deze goulash is echt heerlijk met wat rijst en een salade en je hebt hem zo op tafel staan. Het recept heb ik ooit uit de allerhande gescheurd (ik heb echt een hele stapel uitgescheurde recepten in de kast liggen) en het is het favoriete recept van een bekende voetballer (althans, ik weet niet meer hoe hij heet, maar hij speelt bij nec). Zorg dat je de goulash na het toevoegen van de creme fraiche niet meer kookt, dan gaat het schiften!




Ingredienten voor 2 personen:
1 kipfilet in blokjes
1 tomaat in grove stukken
Halve rode paprika in blokjes
1 ui, gesnipperd
Half bouillonblokje kip
Zout en peper
1.5 tl paprikapoeder (mild of heet, net wat je wilt)
2-3 el creme fraiche

Bereiding:
Bak de kip in wat olie bruin en voeg de ui, tomaat en paprika toe. Bak even mee en doe dan de kruiden en bouilloblokje erbij. Deksel op de pan en een kwartier laten sudderen. Je kunt er nog wat water bij doen, maar ik vond dat niet nodig. Als de kip gaar is, en je de tomaat plat kunt drukken doe je het vuur uit. Roer de creme fraiche erdoor en klaar! Lekker met rijst en een salade.

Reacties

  1. Waauw dit ziet er echt heerlijk uit. Heb net al kip bij mijn slager gekocht ( http://www.slachterijvugts.nl/ ) en ben ook al langs de supermarkt geweest, dus ik ga zo aan de slag. Resultaat volgt nog :D

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit was echt heerlijkkk!! Voor herhaling vatbaar!��

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten