maandag 6 april 2015

Cacao-amandelkoekjes

Deze koekjes heb ik ooit op marokko.nl opgeslagen van het lid Oumoumaima. Ik heb het recept nu wat aangepast naar een kleinere hoeveelheid en er ook de hoeveelheid bloem bij gezet (stond er in haar recept niet bij). Ook doe ik er vanillesuiker in i.p.v. citroenschil. Zijn heerlijke koekjes die er ook nog eens mooi uit zien als je er een hapje van neemt.

Ingredienten voor 25 stuks:
125 gr roomboter
75 gr suiker
1 vanillesuiker
75 gr amandelen, gepeld 
150 gr bloem
1/2 tl bakpoeder 
1 el cacao
Decoratie:
1 pot witte chocoladepasta
Schaaltje kokos

Bereiding:
Pel de amandelen en bak ze in een klein beetje olie goudbruin. Hak daarna in de hakmolen tot grove stukjes. Snijd de boter in kleine stukjes en kneed met de suiker en vanillesuiker tot het zacht is. Voeg bloem, cacao en bakpoeder toe en meng alles goed tot een zacht deeg. Maak er bolletjes van ter grootte van een olijf en leg op een bakplaat met bakpapier (wel afstand er tussen houden, want ze lopen wat uit). Bak ze op 175 graden voor 15-20 minuten en laat ze afkoelen.

Smelt de chocoladepasta au bain marie en dompel hierin de koekjes, rol ze daarna door de kokos en laat in de koelkast hard worden.

6 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Salaam mualaikoemm


    Ik heb ze gemaakt maar zijn echt plat geworden wat doe ik fout?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb ze gemaakt alleen per ongeluk 1 zakje bakpoeder toegevoegd. Wat zou er mis kunnen gaan aan de smaak of structuur?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Is het ook mogelijk ze te dompelen in gesmolten reepchocolade of moet het au brien zijn?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat kan, maar wel au bain marie smelten.

      Verwijderen
    2. Ja dat kan, maar wel au bain marie smelten.

      Verwijderen