zaterdag 11 april 2015

Peynirli pide (Turkse kaasbootjes)


Dit recept kwam ik tegen op een blog genaamd "Aicha Qandisha", staan een hoop lekkere recepten op! Ik ben inmiddels dol op de Turkse witte kaas (je mag het officieel geen feta noemen, maar het lijkt er wel verdacht veel op, al vind ik deze veel lekkerder), dus deze bootjes moest ik wel proberen. Ik zie ze ook vaak liggen bij Turkse bakkers, maar ze zijn dan zo enorm groot, dat ik ze meestal niet koop. Ik heb deze in een normaal formaat gemaakt en dan krijg je er 20-24 broodjes uit. Heb er nog nigellazaadjes overheen gestrooid, omdat de smaakcombinatie van die zaadjes met de witte kaas echt superlekker is! Maar je kunt het dus ook gewoon weglaten als je het niet in huis hebt of er niet van houdt.

 En vergeet niet de video te bekijken, zodat je ze zo zelf kunt maken!




Bekijk hier de video op mijn youtubekanaal:


Ik gebruik deze witte kaas (van de koe) of de kaas die ze vers in die bakken hebben liggen, te koop bij Turkse winkels:


Ingredienten:
500 gr bloem
1 zakje instantgist
1 tl suiker
1 tl zout
1 tl bakpoeder
4 el olijfolie
250-330 ml lauwwarme melk
Vulling:
1 dikke plak Turkse witte kaas
1 bol mozzarella
1/2 tl zwarte peper
Paar takjes verse platte peterselie, fijngehakt
1 eiwit
Verder:
2 eidooiers
2 tl melk

Bereiding:
Meng bloem met gist, bakpoeder, suiker en zout. Voeg de olie toe en meng erdoor. Dan beetje bij beetje de lauwwarme melk toevoegen tot je een samenhangend deeg hebt. Kneed 10-15 minuten tot het zacht en soepel is en laat een uur rijzen. Prak de witte kaas en rasp de mozzarella. Meng dit samen met de peper, peterselie en het eiwit. Verdeel dan het gerezen deeg in 20-24 bolletjes. Rol elk bolletje uit tot een ovaal en leg er een eetlepel vulling op. Vouw de uiteinden naar elkaar toe en knijp goed samen. Laat een half uur rijzen en bestrijk dan met eigeel en melk. Bak ze 10-15 minuten op 220 graden (hetelucht 200).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten