dinsdag 21 april 2015

Pistache-maizenakoekjes

Deze fleurige koekjes smelten in je mond en hebben een lekker pistache-vanillesmaakje, afgemaakt met wat witte chocolade mmmm. De spikkeltjes bovenop heb ik bij Action gekocht, maar kun je ook weglaten of vervangen door gewone spikkeltjes (die met 10 kleuren). Dat is nog wel handig, die gewone spikkeltjes kun je vaak ook bij de ijsboer of snackbar kopen!

Maak kleine bolletjes, anders krijg je enorme koekjes. De grootte van een olijf is perfect hiervoor. Voor de chocolade gebruik ik delicata  van de Albert Heijn, die smelt fijn, zonder klontjes.

Bekijk hier een filmpje van de bereiding:


Ingredienten voor ongeveer 40 stuks:
3 eigelen
50 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
100 gr boter op kamertemperatuur
50 ml zonnebloemolie
200 gr maizena
1 tl bakpoeder (4 gr)
Groene kleurstof
50 gr fijngehakte pistache
Decoratie:
1 reep witte chocolade (100 gr)
Groene spikkeltjes

Bereiding:
Meng eigelen met suiker, vanillesuiker, boter en olie samen. Meng dan maizena en bakpoeder erdoor tot een kruimelig mengsel. Doe ook de pistache erbij. Meng met je handen tot een zacht deeg. Voeg dan kleurstof toe, steeds een mespuntje per keer, want het is heel sterk!. Meng steeds door het deeg tot je de juiste kleur hebt en maak bolletjes ter grootte van een olijf. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak 15-20 minuten op 180 graden (hetelucht 160). Let op, ze zijn heel breekbaar na het bakken! Haal ze voorzichtig van de bakplaat en laat afkoelen.

Garneer met gesmolten witte chocolade en spikkels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten