Walnotencake



De walnoten zijn bijna allemaal geraapt. Ook wij hebben vorige week een zak vol geraapt. Leuk om deze walnotencake mee te bakken! Dit is een lekker zachte cake met een heerlijke walnotensmaak. Gebruik bij voorkeur verse walnoten die je zelf hebt gekraakt of koop goede gepelde walnoten bij een notenwinkel of bij een notenkraam op de markt. De noten uit de supermarkt zijn vaak veel minder lekker. 

Walnoten zijn trouwens de meest gezonde noten die er zijn, er zitten veel anti-oxidanten in en ze hebben een goed effect op veel van onze organen. Dussss bakken maar met die cake!


Ingredienten: 
4 eieren 
120 gr gemalen walnoten (fijn, maar geen poeder) 
150 gr suiker 
150 gr bloem 
150 ml zonnebloemolie 
1 zakje bakpoeder 
1 zakje vanillesuiker 
Om te garneren: 
Karamelpasta, gesmolten chocolade of honing
Halve walnoten, grof gehakte walnoten, chocolate chips

Bereiding: 
Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker schuimig. Voeg de olie toe en mix erdoor. Dan bloem, bakpoeder en walnoten erbij en goed mixen. Giet in een ingevette bakvorm van 28 of 30 cm of een rechthoekige vorm en bak op 175 graden in ongeveer een half uur goudbruin en gaar. Laat afkoelen en bestrijk met abrikozenjam, honing of gesmolten chocolade. Snijd in ruitjes of vierkantjes en leg op ieder stukje een walnoot.

Reacties

  1. Hoi Ellouisa, we hebben een grote zak walnoten van iemand gevonden, dus leek me dit een ideaal recept. Gek genoeg is de cake erg gerezen en na 40 min in de oven is hij bij het afkoelen in het midden weer helemaal ingezakt. In het midden lijkt hij ook rauw en aan de randen niet. De smaak is overigens wel goed. Heb je enig idee hoe dit kon gebruren? Groet, Ben

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat jammer zeg! Ik denk dat de cake nog niet gaar was. Wat voor vorm heb he gebruikt en hoe hoog stond de oven? En wat voor oven heb je?

      Verwijderen
  2. Heey salaam, ik wil graag deze cake recept uitproberen. Is het mogelijk om dit recept te verdubbelen voor een grote cake?
    Alvast bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Ellouisa,
    Vandaag je recept gemaakt, met walnoten van 1 jaar geleden geraapt, het deeg was mooi en luchtig, en is fantastisch mooi gerezen. Na een half uur de cake bekeken en toch eerst maar even gecheckt met de bekende sateprikker. En inderdaad was de cake niet voldoende gaar.
    Ik denk dat de baktijd in je recept wel naar 45min. kan, maar dat is mijn mening, en niet zaligmakend......
    De cake wel die was zalig......makend.
    Bedankt. Andries

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed te horen! Ik denk dat het echt van de vorm afhangt. Bij mij is hij met 30 min echt gaar... Als je een kleinere vorm gebruikt wordt hij hoger en duurt het langer voor hij gaar is.

      Verwijderen
  4. Heerlijke taart, makkelijk recept! Jammer dat ik geen foto kan bijvoegen, want de cake ziet er ook prima uit :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heb deze dit weekend gemaakt. Had verwacht (omdat je de taart met olie ipv boter maakt)dat deze lekker smeuig zou zijn. Dit viel wat tegen. Ik vond "m nogal droog. De laatste helft van de taart heb ik doorgesneden en gevuld met slagroom(dit had ik toevallig op voorraad). Dat smaakte een stuk lekkerder. Denk dat ik de volgende keer ga proberen te vullen met een botercreme met koffie of notensmaak.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat jammer, ik denk dat hij iets te lang gebakken is. Bij mij is deze cake namelijk altijd heel smeuig

      Verwijderen
  6. Zou dit recept ook met speltmeel goed lukken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik durf t niet goed te zeggen, vaak moet je dan verhoudingen aanpassen....

      Verwijderen
  7. Vandaag de cake gemaakt . echt super lekker!
    În mijn oven op 175 gr, 50 min gebakken.
    Super recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Is echt een héérlijke cake. Chokran om met ons te delen...

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Heb jij honing gebruikt als topping? En kan ik ook en tulband gebruiken van 24 cm?

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Deze cake deze week al 3 keer gemaakt (2 keer om weg te geven haha). Supermakkelijk, snel en lekker recept. 30 min op 175 graden is precies goed. Ik heb hem 2 keer met honing besmeerd en 1 keer met mokkacreme en pure chocoladesnippers. Heerlijk! Bedankt voor dit superrecept!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hallo, kun je deze cake ook met sukretine maken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ik weet niet wat de vervangingshoeveelheid dan is, maar je kunt het proberen.

      Verwijderen
  12. Zou je bloem kunnen vervangen door havermeel?

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een makkelijk recept en heerlijke cake. Ik had niet genoeg walnoten meer, dus het gewicht aangevuld met peacannoten. Heerlijk. Oven temperatuur en tijd precies goed, de cake is perfect.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten