Zachte tonijnbroodjes


Deze broodjes maak ik met hetzelfde deeg als de zachte gehaktbroodjes. Het deeg is makkelijk te bewerken en de broodjes worden heerlijk zacht. Ik hou er zelf van om echt minibroodjes te maken (ter grootte van zo'n mini krentenbolletje uit de supermarkt), je krijgt er dan ongeveer 35 uit. Maar je kunt ze ook groter maken als je wilt, dan heb je er ongeveer 16. Het theeglas dat ik gebruik heeft een inhoud van 250 ml. 

Ook van deze broodjes heb ik een video gemaakt.

Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!


Kijk hier naar een filmpje van de bereiding:

Ingredienten voor ongeveer 35 kleine broodjes of 18 normale broodjes:
500 gr bloem

1/2 Nederlands theeglas olie
1/2 Nederlands theeglas yoghurt
1/2 Nederlands theeglas lauwe melk
2 tl zout
1 zakje gedroogde gist
Vulling:
1 blikje tonijn
Handje zwarte olijven in stukjes
5 champignons in stukjes
1 uitje, gesnipperd
Stukje courgette in kleine blokjes
1 wortel in stukjes
Zout en zwarte peper
Gehakte peterslie
Paprikapoeder


Bereiding:

Meng bloem met de gist, voeg de yoghurt, olie en zout toe. Doe dan beetje bij beetje melk erbij totdat je een zacht deeg kunt vormen. Kneed dit goed (20 minuten).

Laat een uur rijzen. Rol daarna uit en steek er rondjes uit. Ik hou van minibroodjes dus ik neem een koffiemok om uit te steken. 
Bak voor de vulling de groenten in een beetje olie met de kruiden erbij tot het gaar is. Meng dan de tonijn en olijven erdoor en laat afkoelen.
Schep op een rondje deeg wat vulling en breng alle uiteinden samen. Druk goed aan en draai om. Vorm er een mooi bolletje van.
Laat ze een half uur rijzen.

De ene helft bestrijk je met eidooier en bestrooi je met gedroogde peterselie. De andere helft snijd je in (raster), bestrijken met ei en wat sesamzaadjes erop strooien.
Bak ze op 200 graden voor ongeveer 15 minuten.

Een andere vorm kun je maken door van het deeg cirkels te rollen,punten te snijden en aan het uiteinde 2 keer in te snijden:

Leg een beetje vulling op de brede kant en rol op als een croissantje. Bak ze op dezelfde manier af als hierboven staat.

Reacties

  1. Hai ik heb een vraagje.. zijn deze broodjes een week houdbaar? Zoja, op wat manier?

    Groetjes Debbie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. hoi debbie,alleen als je,ze na het bakken invriest. je kunt ze dan weer opwarmen na ontdooien. groetjes ellouisa

      Verwijderen
  2. Is het nou een half theeglas of 1/4 want in het filmpje geef je een kwart aan?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In het filmpje had ik de helft van dit recept gebruikt, dus vandaar dat t daar 1/4was

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben van plan om de broodjes te maken, maar ben een beetje in de war want ik weet niet hoe groot uw theeglas is. Zou je dat in milliliter kunnen uitdrukken aub! Dankjewel lieve ellouisa :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. salam

    vraagje.. Welke yoghurt heb je gebruikt?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten