Mokh el sheich



Deze koekjes vergen wat tijd en aandacht, maar ze zien er supermooi uit en smaken ook nog eens lekker. Het marsepeinen omhulsel maak je zelf en je zult verbaasd zijn over hoe anders (en lekkerder) het smaakt dan kant en klare marsepein uit de winkels. De kleurstof kun je weglaten, maar het maakt het geheel wel mooier en het oog wil ook wat. Zorg dat je netjes werkt, dan worden de koekjes het mooist.

Deze koekjes hoeven niet gebakken te worden!
Recept door Jolinde vertaald en geplaatst op kouzina fusion.

Ingredienten voor de marsepein:
400 gr amandelen
450 gr gezeefde poedersuiker
2 of 3 eiwitten (verschilt per soort en per grootte van het ei, voeg het per eiwit toe, bij mij waren 2 genoeg)
Kleurstof naar keuze
Vulling:
250 gr droge koekjes (mariabiscuitjes, bastogne etc.)
170 gr gemalen amandelen of kokos (ik heb kokos genomen)
60 gr poedersuiker
300 gr zachte boter
Enkele druppels vanille extract of vanillesuiker
Garnering:
Kokos
Zilveren parels

Bereiding:
Pel de amandelen en bak ze. Maal ze daarna helemaal fijn tot poeder.
Voeg dan de poedersuiker en de eiwitten toe (stuk voor stuk, 2 is soms genoeg). Dan kleurstof erdoor kneden tot je een mooi gekleurd stuk marsepein hebt.
Maal voor de vulling de koekjes fijn en meng met de kokos, boter, poedersuiker en vanille extract.
Neem een stuk marsepein en rol dit uit tot 2 mm dikte. Leg een rol vulling erop en klap het dubbel. 

Snijd overtollige randen weg en druk de randjes goed aan zodat het een geheel is (desnoods even heen en weer rollen). Snijd er dan schuine ruitjes uit. 
Rol door de kokos en garneer met een zilveren parel (te koop in kookwinkels of van dr oetker bij supermarkten).

Reacties

Populaire recepten