Shorba - Marokkaanse soep met orzo ("vogeltongetjes")
Ingredienten:
200 gr lamsvlees, kalfsvlees pf kipfilet in blokjes
2 grote tomaten, ontveld en pitjes eruit
1 grote ui
1 el tomatenpuree
Paar takjes peterselie
1 tl zout
1 tl peper
1 tl kurkuma
1 tl gember
1/2 tl komijn
150 gr orzopasta
Bereiding:
Bak de vleesblokjes aan in wat olie. Bak de tomatenpuree even mee. Maal de tomaten, ui en peterselie fijn in een blender en voeg dat toe aan het vlees. Doe dan de kruiden erbij en kokend water (ik heb geen idee hoeveel ik heb gebruikt, begin met 500 ml).
Breng aan de kook en laat op zacht vuur een half uur pruttelen. Doe dan de vogeltongetjes erbij en laat ze gaar worden op zacht vuur, wel roeren anders kan het aankoeken. Voeg evt extra water of zout toe als dit nodig is. Serveer met Marokkaans brood en een lepel.
Waar kun je vogeltongetjes kopen? Ik heb me rot gezocht, maar kan het nergens vinden.
BeantwoordenVerwijderenIn Veel supermarkten heb je het tegenwoordig als risoni en anders bij Turkse of Marokkaanse winkels. Ik zal een foto bij het recept zetten.
VerwijderenOrzo heet t okk wel eens
Verwijderenbij de supermarkt (bij de pasta) of in de toko.... zoek naar Risoni
BeantwoordenVerwijderenIn turkse winkeltjes. Heel goedkoop, het heet şehriye.
BeantwoordenVerwijderenIs ht een halve zak tongetjes ongeveer?
BeantwoordenVerwijderenIk zal het binnenkort weer eens maken en afmeten.
VerwijderenPuntalette heet die pasta in Italië
BeantwoordenVerwijderenHoeveel tomatenpuree?
BeantwoordenVerwijderenWeet je inmiddels hoeveel orzo je gebruikt voor het recept?
BeantwoordenVerwijderen