Shorba - Marokkaanse soep met orzo ("vogeltongetjes")



Het klinkt natuurlijk niet erg aantrekkelijk: "Vogeltongetjes", maar wees niet bang! Het zijn geen echte vogeltongetjes, gewoon een soort pasta die zo genoemd wordt vanwege de vorm. In Italië kennen ze het als risoni of orzo en je kunt het tegenwoordig ook in veel supermarkten kopen. Ik maak het zoals mijn schoonmoeder in een tomatensaus met stukjes vlees. Qua hoeveelheid pasta en saus kun je variëren, net waar je van houdt! Wij houden van veel pasta met een lekkere dikke saus.


Ingredienten:
200 gr lamsvlees, kalfsvlees pf kipfilet in blokjes
2 grote tomaten, ontveld en pitjes eruit
1 grote ui
1 el tomatenpuree
Paar takjes peterselie
1 tl zout
1 tl peper
1 tl kurkuma
1 tl gember
1/2 tl komijn
150 gr orzopasta

Bereiding:
Bak de vleesblokjes aan in wat olie. Bak de tomatenpuree even mee.  Maal de tomaten, ui en peterselie fijn in een blender en voeg dat toe aan het vlees. Doe dan de kruiden erbij en kokend water (ik heb geen idee hoeveel ik heb gebruikt, begin met 500 ml).
Breng aan de kook en laat op zacht vuur een half uur pruttelen. Doe dan de vogeltongetjes erbij en laat ze gaar worden op zacht vuur, wel roeren anders kan het aankoeken. Voeg evt extra water of zout toe als dit nodig is. Serveer met Marokkaans brood en een lepel.

Reacties

  1. Waar kun je vogeltongetjes kopen? Ik heb me rot gezocht, maar kan het nergens vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. In Veel supermarkten heb je het tegenwoordig als risoni en anders bij Turkse of Marokkaanse winkels. Ik zal een foto bij het recept zetten.

      Verwijderen
  2. bij de supermarkt (bij de pasta) of in de toko.... zoek naar Risoni

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In turkse winkeltjes. Heel goedkoop, het heet şehriye.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Is ht een halve zak tongetjes ongeveer?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Puntalette heet die pasta in Italië

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Weet je inmiddels hoeveel orzo je gebruikt voor het recept?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten