zaterdag 2 mei 2015

Spaghetti-shebakia

De ramadan komt er weer bijna aan en dan slaan veel Marokkaanse vrouwen aan het bakken van shebakia, de traditionele honingkoekjes voor de ramadan. Deze versie maak je met een pastamachine, zodat je een leuk effect krijgt. 


Ingredienten:
500 gr bloem
250 ml lauwwarme melk
2 tl kaneel
1 el anijszaadjes (fijngestampt)
1 tl bakpoeder
125 gr gesmolten boter
Handje gepelde, gebakken en fijngehakte amandelen
Olie om in te frituren
Honing
Pastamachine

Bereiding:
Meng de bloem met de kaneel, anijszaad, bakpoeder en gesmolten boter. Voeg dan de lauwwarme melk beetje bij beetje toe tot je een mooi glad deeg hebt en kneed het goed. Wikkel in plastic folie en laat een kwartier rusten.
Verdeel dan in bollen en dek ze af met plastic. Neem 1 bol en rol die langwerpig uit, maak hem nog platter in de pastamachine (met het gladde stuk). Haal dan door het spaghettigedeelte en leg de slierten op je aanrecht. Knijp steeds om de paar centimeter wat deeg samen en werk zo de hele rij af. Snijd door op de samengeknepen stukken en vorm er een bolletje van (zie eerste foto).
Bak ze in olie (niet te heet) en let op dat ze niet te donker worden...Dompel in warme honing en laat uitlekken. Bestrooien met gehakte amandelen.



[Afbeelding: b51ixj.jpg]

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen