woensdag 22 juli 2015

Aardappel-sperzieboonsalade, foodblogswap

Het is weer tijd voor de foodblogswap van deze maand. Ik mocht iets maken van de blog The answer is food en laten daar nou vooral kookrecepten opstaan en vrijwel geen bakrecepten! Ik hou van koken hoor, maar mijn hart ligt bij het bakken, dus dat is dan toch wat lastiger. Er staan heerlijke gerechtjes op en ik wilde een salade maken. Ik twijfelde tussen de geroosterde kipsalade en de aardappel-sperzieboonsalade.  Ik heb gekozen voor de laatste en heb hem inmiddels al twee keer gemaakt! Het is supersimpel en heerlijk. Ik doe er wat kippepootjes bij en hup, je maaltijd is klaar! Ik heb er ook nog een tomaatje aan toegevoegd voor de kleur en smaak en als "dressing" heb ik naast de mayonaise nog wat yoghurt en mosterd toegevoegd. De geroosterde kipsalade ga ik trouwens ook nog een keer maken,lijkt me heerlijk.
Neem ook een kijkje op de blog, bijvoorbeeld voor 8 heerlijke recepten voor onderweg!
Ingredienten:
500 gr roodschillige aardappels (zoals roseval)
200 gr sperziebonen, in stukjes van zo'n 2 cm
Versgehakte peterselie
2-3 lenteuitjes in ringetjes
Zout en peper
1 el yoghurt
1 el mayonaise
1 tl mosterd
Bereiding:
Laat de schil lekker om de aardappels (of haal het eraf als je wilt), maar boen ze goed schoon. Snijd in grove stukken en kook in een pan met water en zout gaar. Kook de sperziebonen ook in water met zout gaar. Meng door elkaar en voeg de lenteuitjes en peterselie toe. Maak een dressing van de yoghurt, mayo en mosterd en voeg toe. Breng op smaak met zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten