zaterdag 18 juli 2015

Broccoliquiches

Op zoek naar een simpel hapje dat er mooi uitziet? Maak dan miniquiches, zoals deze met broccoli. Ik maak ze met bladerdeeg en in mijn muffinbakplaat, easy peasy! Ik had eerder ook al een recept van miniquiches geplaatst en die had ik in quichevormpjes gebakken, maar in je muffinplaat is net zo makkelijk en dan zijn ze iets kleiner. Varieer gerust met de kruiden of doe er wat andere groenten in of bijv gerookte zalm, smaakt heerlijk bij broccoli!



Ingredienten voor 12 stuks:
6 plakjes bladerdeeg
2 kleine wortels in plakjes
Halve stronk broccoli in kleine roosjes
Halve rode puntpaprika in blokjes
1 knoflook
1 tl Zout en 1 tl peper
1 tl paprikapoeder
1 tl kerrie
Verse peterselie, gehakt
3 eieren
1 groot bekertje creme fraiche

Bereiding:
Kook de wortel en broccoli heel kort tot ze beetgaar zijn (2 min) en giet af. Bak in wat olie de paprika met de knoflook en kruiden en voeg de groenten toe. Bak even mee en schep goed om. Laat dan afkoelen.

Neem de plakjes bladerdeeg en snijd in twee├źn. Bedek met elk plakje een holte in je muffinplaat (wel even invetten!). Schep er wat vulling op. Klop de eieren los met de creme fraiche en nog wat zout en peper en giet in elke holte wat van het beslag. Bak ze dan zo'n 20-25 minuten op 220 graden (hetelucht 200).

3 opmerkingen:

  1. Heb het ook geprobeerd en ze waren goed gelukt! Ik wil ze weer maken, maar vroeg me af of ik ze een dag van te voren kon maken en in de koelkast kan laten zodat ik ze de volgende dag alleen maar nog in de oven hoef af te bakken. Of wordt het bladerdeeg dan slap?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Goed te horen! Je kunt 2 dingen doen: of helemaal afbakken en de volgende dag opwarmen. Of de vulling maken en pas volgende dag vullen en bakken. Anders wordt het deeg idd slap.

      Verwijderen
    2. Goed te horen! Je kunt 2 dingen doen: of helemaal afbakken en de volgende dag opwarmen. Of de vulling maken en pas volgende dag vullen en bakken. Anders wordt het deeg idd slap.

      Verwijderen