maandag 20 juli 2015

Ellouisa bakt Hollands!

Ellouisa bakt Hollands! 

Ik heb mezelf een nieuwe uitdaging gesteld: elke maand bak ik een typisch Hollands baksel! 
Dat kan gaan om de traditionele baksels als appeltaart, sprits, krentenbollen of oliebollen, maar ook om plaatselijke of streekbaksels als de Bossche bol, Brabantse worstenbroodjes, Zeeuwse bolussen etc. En ik wil proberen om andere ingeburgerde baksels zelf te maken, zoals verschillende koeken uit de supermarkt (roze koeken, rondo's/kano's, sprits), de pizzabroodjes van Bakker Bart en Snelle Jelle. 

Ik plaats vanaf nu rond elke 20e van de maand een nieuw Hollands baksel. Mochten jullie nog tips of verzoekjes voor recepten hebben, dan hoor ik die graag. Ik hoor ook graag wat jullie van deze uitdaging vinden!

Deze maand heb ik gekozen voor een baksel dat voor mij echt het ultieme Hollandse gebak is, appeltaart! Ik had daar al een recept van op mijn blog staan, maar al zolang niet gebakken. Afgelopen weekend dus maar weer eens gemaakt. Geen opmerkingen:

Een reactie posten