Red velvet cookies
Deze koekjes kwam ik verschillende keren tegen op Amerikaanse blogs en ondanks dat ik niet mee had gedaan aan de red velvet cake rage op facebook, wilde ik deze toch wel een keertje maken. En eigenlijk zijn het gewoon chocoladekoekjes met rode kleurstof... ach het oog wil ook wat toch?
Ik kreeg het niet voor elkaar dat de poedersuiker in de oven erop bleef zitten (kan me ook niet voorstellen dat dat kan, het smelt toch meteen weg??), dus na het bakken nog maar een keer in de suiker.
Ingredienten voor 45-50 stuks:
275 gr bloem
2 el cacao
1.5 tl bakpoeder
Snufje zout
115 gr zachte roomboter
2 eieren
175 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
Rode kleurstof
Half reepje witte chocolade, geraspt
Poedersuiker
Bereiding:
Mix boter met suiker tot een creme, mix dan de eieren erdoor. Voeg cacao, bloem,zout en bakpoeder toe en meng tot een deeg. Als het te plakkerig is, kan er nog iets bloem bij. Kneed de witte chocolade erdoor. Meng dan rode kleurstof erbij, ik had 1 tl poeder met 1 el water. Meng bij voorkeur met plastic handschoenen of in een pedaalemmerzak. Laat een uur in de koelkast rusten. Maak dan bolletjes ter grootte van een walnoot en rol door poedersuiker. Leg op een bakplaat met bakpapier en druk iets plat. Bak ze in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor 12-15 minuten). Laat ze iets afkoelen en rol nogmaals door de poedersuiker.
Wat doe je met het geraspte chocolade?!
BeantwoordenVerwijderenWat doe je met het geraspte chocolade?!
BeantwoordenVerwijderenHoort het deeg vast te zijn? Bij mij blijft hij plakkerig ook al voeg ik er extra bloem bij.
BeantwoordenVerwijderenwat moet je doen met het geraspte chocola?
BeantwoordenVerwijderenDat moet door het deeg, ik zal het recept aanpassen
Verwijderen