dinsdag 29 september 2015

Quiches met gerookte zalm - Ikea foodchallenge

Oeps! Heb ik jullie zo lang laten wachten op dit recept! Druk druk druk en dan schiet het er wel eens even bij in. Maar hier is het recept alsnog! Dit was mijn 3e inzending voor de Ikea foodchallenge en ben benieuwd of hij bij de winnaars zit. Wat mij betreft wel hoor haha, het is een ideaal gerechtje voor ikea. Makkelijk en snel te maken (want met bladerdeeg en je kunt alles al voorbereiden, je hoeft ze alleen maar af te bakken) en je kunt ze zowel als lunch als voor het diner serveren. Ennnn ze zijn geschikt voor vegetariƫrs of moslims, omdat er geen vlees in zit. En laat een groot deel van de Ikea-bezoekers nou Marokkanen zijn. Ideaal dus! De gerookte zalm die ik heb gebruikt is van Ikea en daar zit dille bij, erg lekker. Maar je kunt iedere gerookte zalm nemen die je wilt.


Voor een filmpje van de bereiding, klik hieronder:

Ingredienten voor 10 stuks:
1 pak bladerdeeg
1 pak gerookte zalm van Ikea 
1 prei in ringen
1 rode paprika in blokjes
1 teentje knoflook, uitgeperst
Zout en zwarte peper
1 tl kerrie
3 eieren
200 ml creme fraiche

Bereiding:
Laat het bladerdeeg ontdooien. Fruit de prei en paprika met de knoflook en kruiden in wat olijfolie. Bak het lekker zacht en gaar. Snijd de gerookte zalm in snippers en voeg toe. Meng goed en laat afkoelen. Klop de creme fraiche los met de eieren en voeg wat zout en peper toe. Bedek met een plakje bladerdeeg je quichevormpje of gebruik een muffinbakplaat en schep wat van de vulling erop. Giet het eimengsel erover en bak ze op 220 graden (hetelucht 200) voor 20-25 minuten goudbruin en gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten