maandag 19 oktober 2015

Gebakken aardappels

Ouderwets gebakken aardappels, ik ben er dol op. Mijn vader maakte ze vroeger regelmatig en meestal van zelf voorgekookte aardappels. Dat is ook het lekkerst hoor, al gebruik ik ook vaak genoeg een zakje voorgekookte krieltjes uit de supermarkt. Maar zelf maken is niet moeilijk en echt lekkerder! Neem goede aardappels die niet kruimig koken, anders valt alles uit elkaar. Iets kruimig kan wel. 


Ingredienten:
1 kilo aardappels
Zout en peper
Olijfolie en klontje boter

Bereiding:
Schil de aardappels en kook ze in water met wat zout bijna gaar. Laat ze afkoelen tot ze helemaal koud zijn, liefst een hele dag of nacht bijv. Snijd ze dan in schijfjes, frietvorm of stukjes en bak ze in wat olijfolie met boter goudbruin. Doe niet teveel tegelijk in de pan en bak op hoog vuur. Desnoods in meerdere delen. Breng op smaak met zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen