zaterdag 24 oktober 2015

Mocroburger

Een tijdje geleden zag ik een filmpje op de website van 24Kitchen waarin de Marokkaanse kok Mounir Toub waarin hij een mocroburger maakte. Dat vond ik zo'n leuke naam, dat ik hem ook wilde gebruiken voor een Marokkaans getinte burger. Ik heb er wel een heel eigen recept van gemaakt, met zelfgemaakte griesmeelbroodjes en Marokkaans gekruid gehakt. Het recept voor de broodjes vind je hier: Marokkaans griesmeelbrood


Ingredienten voor 6 flinke burgers:
6 griesmeelbroodjes (zie hierboven) of 6 kant en klare hamburgerbroodjes
500 gr gehakt
2 teentjes knoflook
Paar takjes verse platte peterselie
Paar takjes koriander
2 tl zout
1 tl zwarte peper
1 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma
1/2 tl komijn
1 ei
3 el paneermeel
Verder:
Sla(mix)
Tomaten in plakjes
Mayonaise
Sambal of harissa

Bereiding:
Meng het gehakt met de knoflook en de kruiden. Voeg het ei toe en dan de paneermeel en kneed het goed door. Maak er 6 burgers van. Bak die in olijfolie goudbruin en gaar aan beide kanten. Serveer ze op de broodjes met wat sla(mix), tomaat en een sausje van mayonaise met sambal of harissa naar smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen