Bloemkoolovenschotel met kip en ananas

 
Ik kwam erachter dat ik maar weinig ovenschotels op mijn blog heb staan, dus gisteren een lekkere ovenschotel gemaakt met aardappel, bloemkool, kip en ananas. En die was verrassend lekker, vooral het zoete van de ananas smaakt heerlijk bij de bloemkool en roomsaus. Een ideal gerecht om alvast voor te bereiden en na het werk nog even in de oven te schuiven. Zo kun je snel aan tafel!
 


Ik heb zelf aardappels in schijfjes gesneden en voorgekookt, maar je kunt ook aardappelschijfjes uit de supermarkt nemen. Ik vind dat minder lekker en bovendien wordt dat vaak niet goed gaar dus doe het liever zelf. De roomsaus heb ik ook zelf gemaakt, maar ook daar kun je gebruik van een pakje maken.
 
Ingredienten voor 3 personen:
1 kleine bloemkool in roosjes
600 gr aardappels in schijfjes
1 kipfilet in repen
1 knoflookteentje
Zout
1/2 tl kerrie (ik gebruik kerrie van Jonnie Boer)
1/2 tl Paprikapoeder
Klein blikje ananasstukjes (of schijven in stukjes)
Saus:
1 el boter
1 el bloem
100 ml kippenbouillon
100 ml room
Vers gehakte peterselie
Zout en zwarte peper
Eventueel (vers)geraspte kaas
 
Bereiding:
Kook de bloemkool en aardappelschijfjes in water met zout beetgaar. Giet af en doe in een ovenschaal. Bak de kipreepjes met de kruiden en knoflook in wat olijfolie goudbruin en gaar. Verdeel over de ovenschaal en doe de ananasstukjes erbij. Maak de saus door de boter te smelten. Roer de bloem erdoor en bak een minuutje op laag vuur, blijf roeren. Doe dan de bouillon erbij en roer goed. Room toevoegen en aan de kook brengen. Dan op smaak brengen met zout en peper en de peterselie erdoor roeren. Giet dit over de ovenschaal (bestrooi eventueel met kaas) en zet de schaal zo'n 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten