Kipbitterballetjes


Toen ik mijn youtubekanaal aan het vullen was, kwam ik er achter dat een aantal recepten nog niet op mijn blog stond, maar waar wel een video van was. Zoals deze kipbitterballetjes die ik vorig jaar met kerst maakte. Heerlijke balletjes die goed smaken met een dipsausje. Ik had nu mayonaise met chilisaus erbij geserveerd, maar neem gerust een sausje dat je zelf lekker vindt.

Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!


Bekijk mijn video op youtube:

Ingredienten voor 20-24 stuks:
2 kipfilets
500 ml water
1 bouillonblokje kip
Voorde ragout:
30 gr bloem
30 gr boter
250 ml koude kippenbouillon (van een bouillonblokje)
Verse peterselie, gehakt
1 tl mosterd
Zout en peper
Voor het paneren:
1 pakje paneermeel
2 eieren, losgeklopt met 1 el melk

Bereiding:
Kook de kipfilet in water met het bouillonblokje gaar en snijd in hele kleine stukjes. Je kunt ervoor kiezen om het fijn te malen, maar ik vind dat zelf niet zo lekker. Maak de ragout door de boter in een pannetje te smelten. Voeg de bloem toe en zet het vuur laag. Blijf roeren en bak dit mengsel voor 2 minuten. Voeg de koude kippenbouillon toe en roer goed. Breng al roerend aan de kook. Je ziet dat het langzaam dikker wordt. Kook nog even al roerend door en breng op smaak met zout en peper. 

Meng de ragout met de mosterd, peterselie en de kip en proef of er nog zout en peper bij moet. Laat dit mengsel minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Zet ondertussen de eieren en paneermeel klaar. Verdeel de paneermeel over een klein kommetje en een groot bord.

Rol bolletjes ter grootte van een walnoot en rol door paneermeel, dan door het eimengsel en weer paneermeel. Vorm ze tot mooie ronde balletjes. Leg ze dan in de koelkast tot je ze gaat bakken.

Voor het bakken verhit je een fles olie in een pan. Je kunt controleren of de olie heet genoeg is door er de steel van een houten lepel in te steken. Als er meteen bubbeltjes omheen ontstaan is de olie heet genoeg. Frituur ze een paar minuten tot ze goudbruin zijn.

Reacties

  1. Hmmm! Dat recept ziet er goed uit, ze zullen het vast goed doen op feestjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vraagje wat bedoel je met koude bouillon en waar kan ik dat halen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Je maakt bouillon van kokend water en een bouillonblokje en dat laat je afkoelen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hoi Ellouisa, mijn roux was nog erg zacht na een nachtje in de koelkast en heb het met veel moeite kunnen paneren net. Ik had het recept verdubbeld en alles precies gedaan zoals het er stond. Heb je misschien tips voor de volgende keer?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat minder bouillon denk ik... Dus dan niet alles in 1x erbij doen. Wel jammer hoor!

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten