Broodmhancha (opgerold brood) met kip



Deze mhancha (opgerolde slang) van brood deeg stond al tijden op mijn baklijstje en nu kwam het er eindelijk eens van. Het lijkt veel moeilijker dan her is,in de video kun je zien hoe je hem maakt. Met de vulling kun je uiteraard variëren,wat denk je van een vulling van gekruid gehakt, tonijn met olijven of Turkse kaas met spinazie?  Gebruik de vulling die jij lekker vindt! 


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Bekijk hier de video:

Ingredienten voor 1 brood:
450 gr bloem
1 zakje gedroogde gist
1.5 tl zout
1.5 tl suiker
3 el olie
250 ml lauwwarme melk
Lauwwarm water om te kneden
Vulling:
500 gr kipfilet
1 rode puntpaprika 
Zout en peper
Paprikapoeder
1 knoflook
Wat vers gehakte peterselie 
Extra:
Sesamzaadjes en nigellazaadjes
1 eigeel
Scheutje melk

Bereiding:
Meng bloem met gist en suiker. Voeg de olie toe en meng goed. Doe dan de melk erbij en het zouten meng goed door elkaar. Voeg dan beetje bij beetje wat water toe tot je een samenhangend deeg hebt. Ik heb ongeveer 4 el gebruikt.
Kneed het deeg 10-15 minuten met de hand of in een machine en laat dan een uur rijzen.

Ondertussen maak je de vulling: snijd de kipfilet en paprika in blokjes en bak in wat olijfolie. Voeg de kruiden en knoflook toe en bak op laag vuur gaar. Laat afkoelen.

Rol het deeg na het rijzen uit tot een groot rechthoek en snijd hier in de lengte 6 repen uit. Rol de repen afzonderlijk nog iets platter en leg er wat vulling in een rijtje op. Breng de randen naar elkaar toe en druk aan. Laat de uiteinden een beetje open. Je krijgt nu 6 van die lange slangen met vulling. 


Neem een rond bakblik van 30 cm en bedek met bakpapier. Rol je eerste slangetje op in het midden en leg met de naad baar beneden neer. Neem een volgend slangetje en maak met het uiteinde vast aan de eerste en rol er omheen.  Zo ga je door tot alle deeg slangen opgerold zijn.

Bestrijk de mhancha meteen mengsel van eigeel en melk en bestrooi met de zaadjes. Bak hem dan zo'n 30 minuten op 200 graden (hetelucht 180).






Reacties

  1. Leuk die autocorrectie 'bestrooi met de zaadcel'.
    Recept heb ik in ieder geval op geslagen. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Ellouisa! Kan je ook gewoon filodeeg hiervoor gebruiken met een vulling van kefta en groentjes of is dat niet zo lekker?
    Groetjes x Salma

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja dat kan ook, dan wordt het wel heel anders verder, want filodeeg is anders dan brood deeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kun je hiervoor ook verse blok gist gebruiken? Zoja, is het dan een hele blok?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dit recept staat hier thuis in de Top 5 favoriete gerechten. Heerlijk bij een kommetje harira! Bedankt voor het delen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten